Avskalad best of med Nick Cave

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Johan Nilsson/TT

I somras streamade Nick Cave en livespelning från ett öde Alexandra Palace i London för den som ville delta. Livestreamen spelades in och har visats i efterhand på biografer som den sista filmen i en trilogi om honom. Livealbumet innehåller 22 låtar som spänner över hela Caves karriär. Ensam med en flygel får låttexterna och melodierna komma fram ur skuggorna.

Caves röst har en slags sorgsen desperation blandat med en angelägenhet som är sällsynt. Det betyder inte att hoppet uteblir, och man kan till och med höra Cave skratta till i slutet på (Are You) The One That I’ve Been Waitin For? Tidigare outgivna Euthanasia leder rakt ner i saknadens smärtsamma avgrund men inte utan viss försoning.

Det här är vackert, hudlöst och meditativt av en artist som överlevt det mesta.

Bästa låt: Girl In Amber

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.