Hoppa till huvudinnehållet

Så är läget med Thorell och Berglind

Publicerad:
Gustaf Thorell var rejält groggy efter tacklingen.
Gustaf Thorell var rejält groggy efter tacklingen. Foto: Kajsa Juslin

Gustaf Thorell och Victor Berglind utgick i onsdagens segermatch mot Tingsryd.

– Det handlar om två huvudskador där båda efter omständigheterna mår bra, rapporterar Mikael Reinholdsson i BIK:s medicinska team.

Det var i den första perioden som Gustaf Thorell åkte på en rejäl smäll.

BIK-forwarden kom med fart och blev tacklad in i plexiglaset där han slog huvudet i stolpen. Thorell fick hjälpas av isen och kördes direkt till sjukhuset.

– De höll kvar honom på lasarettet under natten för observation. Han fick åka hem runt lunchtid. Röntgen visade inga skelettskador eller något sådant. Han har successivt blivit bättre och går in i hjärntrappan nu, meddelar Reinholdsson.

Han fortsätter:

– Det var inga skador på nacke eller rygg och det misstänkte vi inte heller eftersom han snabbt ville försöka resa sig upp. Han har full kraft i armar och ben.

Även backen Victor Berglind tvingades lämna isen.

– Han fick ett slagskott, väldigt olyckligt, i bakhuvudet vid örat. Vi har gjort några kompletterande undersökningar under dagen och det är hjärntrappan som gäller även där. Det är svårt att säga när Gustaf och Victor kan vara tillbaka.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustaf ThorellIshockeyMikael ReinholdssonVictor Berglind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.