Hoppa till huvudinnehållet

Mössen är fortfarande kvar i hemkunskapssalen

Publicerad:

Möss i hemkunskapssalen gjorde att skolledningen i förra veckan beslutade att eleverna på Kyrkhedens skola i Ekshärad får teorilektioner istället för praktisk matlagning. Även denna vecka blir det teorilektioner.

– Det är inte många möss. Men de som finns ställer till problem, säger Sofia Kyman, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

NWT berättade förra veckan om att Kyrkhedens skola fått problem med möss. Möss hade synts på skolgården och även i hemkunskapssalen. Skolledningen beslutade om teorilektioner i hemkunskap fram tills musplågan är avhjälpt. Ett nytt beslut i ärendet ska tas varje vecka. Även denna vecka har musspillning hittats i hemkunskapssalen, så därför är det fortsatt teori. Ett saneringsföretag är inkopplat för att få bukt med situationen.

– De tror att mössen tar sig in genom innertaket. De har lagt ut gift ovanför innertaket och även slagfällor är utställda, säger Sofia Kyman.

Artikeltaggar

EkshäradKyrkhedens skolaNyheterSkadedjurSofia Kyman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.