Hoppa till huvudinnehållet

Läget i Degerfors inför avgörandet

Publicerad:
16 spelare och två målvakter deltog under torsdagens träning.
16 spelare och två målvakter deltog under torsdagens träning. Foto: Mikael Adamsson

Det är ett vingklippt Degerfors som tränar under torsdagsförmiddagen.

Totalt saknas fem spelare, däribland stjärnan Victor Edvardsen – men det har sett värre ut.

På lördag kan de rödvita säkra allsvenskt avancemang borta mot Eskilstuna.

Men frågan är om det är ett stympat gäng som får lov att ro kontraktet i hamn.

Under torsdagens träning saknas bland andra Victor Edvardsen, Jacob Ortmark, Daniel Janevski, Hugo Claesson och Linus Olsson.

– Ortmark tränar på egen hand i dag men är förmodligen tillbaka med laget i morgon. Vad gäller Janevski är det oklart om han tränar i morgon men Hugo kommer inte att vara med på hela veckan, säger press- och kommunikationschefen Victor Lundmark.

Degerfors har under den senaste veckan meddelat att de haft två bekräftade fall av covid-19. Lundmark berättar dock att det rör sig om fler än vad som aviserats.

– Exakt hur många vill vi inte gå ut med av rent taktiska skäl. Det är något vi gjort upp internt. Men läget har ljusnat och som det ser ut nu är alla spelbara på lördag. Sedan handlar det om form och så vidare, säger han.

En av de smittade, Victor Edvardsen, berättade i tisdags att viruset tagit hårt på honom och att han varit sängliggande i fem dagar.

– Jag har haft hög feber och hosta. Idag var första dagen jag var symtomfri så jag tog en promenad. Efteråt var jag helt slut, sa han då.

Och på frågan om det blir spel på lördag svarade Edvardsen:

– Jag har sagt att jag inte vill starta, för det kommer jag inte orka. Jag får sikta på 20-30 minuters spel kanske. Man ska ha två dagar helt symtomfria innan man får vara med igen så jag lär klara mig precis.

Noterbart är dock att Adam Carlén, den andre spelaren som bekräftats smittad, tränar under torsdagen. Totalt deltar 16 utespelare och två målvakter.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Adam CarlénDaniel JanevskiDegerfors IF HerrFotbollHugo ClaessonJacob OrtmarkVictor EdvardsenVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.