Vabbade och jobbade samtidigt

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En kvinna i 30-årsåldern, som bor i Degerfors kommun, ansökte vid sju tillfällen om tillfällig föräldrapenning för vård av sjukt barn.
Nu har kvinnan dömts vid Örebro tingsrätt för bidragsbrott.

Samtidigt har kvinnan jobbat, samt att barnet varit närvarande inom barnomsorgen. Sammanlagt har kvinnan felaktigt fått ut 26 560 kronor.

Kvinnan själv säger att hennes exman haft tillgång till hennes konto och bank-id och att han har hjälpt henne med ansökningar tidigare när barnen varit sjuka. Enligt kvinnan kan han ha gjort det här för att de ligger i en tvist.

Tingsrätten konstaterar faktumet att ansökningarna har undertecknats med hennes bank-id talar starkt för att det faktiskt är hon som gjort ansökningarna.

Kvinnan döms till villkorlig dom och dagböter 6 000 kronor för bidragsbrott. Kvinnan ska även återbetala 5 000 kronor av den totala kostnaden för försvaret till staten.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.