Hoppa till huvudinnehållet

Premiären på Giganternas möte flyttas till webben

Publicerad:
På Selma Lagerlöfs födelsedag, fredagen den 20 november, släpps en film med ett samtal om två författare som skrivit biografier om henne.
På Selma Lagerlöfs födelsedag, fredagen den 20 november, släpps en film med ett samtal om två författare som skrivit biografier om henne. Foto: LäKEROL

Pandemin fortsätter att flytta om och ställa till - nu flyttas premiärvisningen av ett spännande författarmöte på Mårbacka från Sunne bibliotek till webben.

Mötet mellan Anna Karin Palm och Anna Nordlund, som båda skrivit biografier om Selma Lagerlöf, spelades in i somras.

Då skulle den allra första Litteraturfestivalen på Mårbacka ha hållits, men pandemin satte stopp. Mötet mellan Palm och Nordlund genomfördes dock och filmades.

Tanken var att premiärvisa filmen "Giganternas möte" på Sunne bibliotek, men inte heller det kan nu bli av. Nya allmänna råden mot smittspridning sätter käppar i hjulen för ett offentlig arrangemang av det slaget.

Istället blir det en webbaserad premiärvisning på litteraturfestivalens hemsida. Datumet då filmen släpps blir dock detsamma: den 20 november, Selma Lagerlöfs födelsedag.

Arrangörerna av festivalen har också spikat datum för nästa års litteraturfestival. Den planeras till den 6 och 7 augusti 2021.

Artikeltaggar

Anna NordlundAnna-Karin PalmFörfattareLitteraturLitteraturfestival på MårbackaMårbackaMårbacka minnesgårdSelma LagerlöfSunneSunne bibliotek

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.