Consid expanderar i Karlstad

Näringsliv
PUBLICERAD:
Den digitala rådgivaren Ann Svalling har rekryterats av Consid, Karlstad.
Foto: Matthias Lehnecke
Det snabbväxande IT- och kommunikationsföretaget Consid expanderar i Karlstad. Ett tiotal nya tjänster ska tillsättas. Bland rekryteringarna återfinns den digitala rådgivaren Ann Svalling.

– Det är den enorma efterfrågan i samband med pandemin som har gjort att vi måste stärka erbjudandet när det gäller just den digitala arbetsplatsen, säger Christoffer Nilsson, kontorsansvarig Karlstad.

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring. Med 1000 anställda fördelade på 22 kontor omsatte bolaget över en miljard kronor år 2019.

Consid har stora kunder som Nordnet, Lundbergs, SAAB, men också många lokala företag. Karlstadsavdelningen jobbar även med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Kristinehamns kommun.

Karlstad ett nav

Karlstad har blivit ett nav för de tekniska lösningar som möjliggör distansarbete - ett område som vuxit kraftigt i samband med pandemin, berättar Christoffer Nilsson.

Nyligen fick Consid utmärkelsen Gasellföretag av Dagens Industri, för åttonde året i rad. Även i Karlstad märks alltså den snabba tillväxten.

– Vi letar efter ett stort antal konsulter. Efterfrågan på våra tjänster har ökat med 37 procent jämfört med samma period förra året. Ann Svalling kommer att delta i arbetet med expansionen. Hon har en gedigen erfarenhet och bakgrund från flertalet ledande befattningar från företag som Ninetech och Soleil. Hon kommer att spela en viktig roll i den fortsatta tillväxten i Karlstad, säger Christoffer Nilsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.