AB Hilmer Andersson får pris av Löfbergs

Näringsliv
PUBLICERAD:
Karl, Nils och Kari Andersson överraskades av Kathrine och Mikael Löfberg som överlämnade Löfberg family business award.
Ett framgångsrikt familjeföretag prisades av ett annat, när Sågverket AB Hilmer Andersson i Köla vann det nyinstfiftade Löfberg family business award.

Kari, Karl och Nils Andersson trodde de var kallade till ett internt möte. I stället överraskades de av Kathrine och Mikael Löfberg från Löfbergs, som berättade att AB Hilmer Andersson vunnit Löfberg family business award, ett pris som uppmärksammar framgångsrika familjeföretag och deras betydelse för värmländskt och svenskt näringsliv.

– Oj, vad kul! Det här priset delar vi naturligtvis med tidigare generationer och alla våra medarbetare. Fantastiskt roligt att få ett sådant erkännande från ett annat värmländskt familjeföretag, säger Kari Andersson i ett pressmeddelande.

Lokala och globala

AB Hilmer Andersson grundades på 1920-talet då Hilmer Andersson från Lässerud lät bygga sitt första sågverk som senare blev ett av de större i Värmland. Idag drivs företaget av den fjärde generationen där Kari har rollen som vd, Nils som produktionschef och styrelseordförande medan Karl är vd för dotterbolaget XL Bygg Hilmer. Kunderna finns både lokalt och ute i världen.

AB Hilmer Andersson och familjen Andersson vinner Löfberg family business award med motiveringen: "Familjen Andersson driver sedan 1920-talet ett företag med betydelse långt utanför den egna familjen. Den fjärde generationen har lyckats behålla AB Hilmer Anderssons tydliga profil som familjeföretag och förenar affärsmässiga framgångar med ett genuint ansvarstagande som är bra för både familjen, företaget och lokalsamhället."

Goda ambassadörer

Löfberg family business award instiftades 2020 och delas ut till ett värmländskt företag som förenar ägarfamiljens engagemang och delaktighet med affärsmässiga framgångar, och som därmed är en god ambassadör för familjeföretagens betydelse. Priset delas ut av familjen Löfberg.

– Vi är väldigt imponerade av hur familjen Andersson tagit sig an de utmaningar och möjligheter som det innebär att vara familjeföretagare i fjärde generationen, säger Kathrine Löfberg.

– De lyckas kombinera goda affärer och ett genuint ansvarstagande som gynnar både familjen, företaget och samhället i stort, vilket gör dom till en god förebild för familjeföretagandet, säger Mikael Löfberg.

Nätverk

Som vinnare av Löfberg family business award blir AB Hilmer Andersson medlemmar i Family business network, ett nätverk med drygt 160 svenska familjeföretag.

– Familjeföretagande är en speciell ägarform med unika fördelar och utmaningar. Därför är det oerhört värdefullt att dela erfarenheter och inspireras av andra, och vi har haft stor nytta av vårt medlemskap i Family business network, säger Kathrine Löfberg.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.