Hoppa till huvudinnehållet

Söker entreprenör till Ölme diversehandel

Publicerad:
Kommunen söker nu någon som ska driva Ölme diversehandel.
Kommunen söker nu någon som ska driva Ölme diversehandel. Foto: Magnus Carlsson

Nu finns chans att ta över driften av Ölme diversehandel och lokalen där museet finns. Kommunen har påbörjat en upphandling för att hitta en entreprenör till verksamheten.

- Vi är givetvis medvetna om den svåra situation besöksnäringen i stort befinner sig i nu men vill ändå fullfölja den process vi inledde under sommaren. Det visar samtidigt kommunens vilja och tro på en besöksnäring på platsen, säger turistchefen Ulrika Ganterud Evermark, i ett pressmeddelande

Hon tror mycket på läget i stadsparken intill skateparken och den nya bron över till kvarteret Vågen.

- Det är ett attraktivt läge med potential att utvecklas. Det finns intressenter sedan tidigare och det är efterfrågat att vi gör den här upphandlingen eftersom det också kan innebära positiva effekter för stadskärnan och andra verksamheter. Att få in en entreprenör som håller öppet och bidrar till aktivitet i stadsparken, vore fantastiskt, säger Ulrika Ganterud Evermark.

Fram till och med årsskiftet 2019/2020 har Ölme museala diversehandel drivits på platsen. Den kommunägda samlingen med föremål som visar hur det såg ut i en lanthandel förr i tiden ingår i upphandlingen. Vad övrigt som fastigheten, kallad Parkmagasinet, ska användas till är inte fastslaget på förhand. Här finns stor chans till kreativitet.

Men kommunen ser gärna en stark koppling till Kristinehamns besöksplan.

– För en kreativ näringsidkare som kanske vill utveckla ett nytt ben att stå på, skapa nya samarbeten och väva ihop det ”nya” med det ”gamla” kan detta vara en utvecklingsmöjlighet, avslutar Ulrika Ganterud Evermark.

Kommunen kommer att teckna avtal med en anbudsgivare men det finns inget som hindrar att denne i sin tur har samarbeten med andra företag och aktörer som fungerar som underleverantörer i konceptet.

Sista anbudsdag är 31 januari 2021 med möjlig avtalsstart under maj 2021.

Artikeltaggar

ÖlmeÖlme diversehandelTurismUlrika Ganterud Evermark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.