Hoppa till huvudinnehållet

Mellostjärnan Dotter i dokumentär om Ulf Lundell

Publicerad:
Johanna Jansson, med artistnamnet Dotter, medverkar i SVT:s dokumentär om artisten, författaren och konstnären Ulf Lundell.
Johanna Jansson, med artistnamnet Dotter, medverkar i SVT:s dokumentär om artisten, författaren och konstnären Ulf Lundell. Foto: Pontus Lundhal/Carl Edlom

När SVT presenterar julens utbud är en av programpunkterna en dokumentär om och med Ulf Lundell. Dokumentären sträcker sig över två avsnitt och bland de medverkade finns utöver artisten, författaren och konstnären själv, Leif GW Persson, Eva Dahlgren, Benny Andersson, statsminister Stefan Löfven, storasyster Inger Lundell, Karolina Ramqvist och den värmländska mellostjärnan Dotter.

– Han var min stora idol när jag var 14, säger Dotter till NWT.

Sven-Ingvars ställer in: "Det har varit en serie käftsmällar"

– Hans platta "Vargmåne" lyssnade jag på vinyl hela den sommaren och den fick mig att börja lyssna massor på vinyl. Det var också mammas stora idol när hon var i tonåren och "Vargmåne" är hennes skiva. Hon upptäckte honom innan alla andra hon kände började lyssna på honom. Sen läste jag boken "Jack" samtidigt. Jag har alltid älskat 60- och 70-talet och tyckte att boken och musiken fick mig att på nåt vis att uppleva den tiden.

Det första avsnittet sänds på SVT1 den 30 december kl 20.00, även på SVT-play.

Artikeltaggar

Benny AnderssonDokumentärfilmDotterEva DahlgrenJulKarolina RamqvistLeif GW PerssonNöje/KulturStefan LöfvenSVTUlf Lundell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.