Hoppa till huvudinnehållet

Gunnar Andersson har avlidit

Publicerad:
Idrottsprofilen Gunnar Andersson har avlidit i en ålder av 73 år.
Idrottsprofilen Gunnar Andersson har avlidit i en ålder av 73 år.

Gunnar Andersson har avlidit

För äldre Säfflebor var Gunnar Andersson en välkänd profil, inte minst i idrottssammanhang. Han spelade fotboll, ishockey och bandy. Han var en idrottstalang utöver det vanliga. Nu har han hastigt avlidit i en ålder av 73 år.

Idrottsintresset följde honom genom livet. Även om han flyttade från Säffle höll han sig väl informerad om vad som hände på idrottsfronten i Säffle. Det var för övrigt inte bara när det gällde idrott som han följde utvecklingen i Säffle. Han släppte aldrig kontakten med Säffle.

Gunnar Andersson kom tidigt med i Sifhällas ungdomsverksamhet. Han var självskriven i Sifhällas juniorlag, som på den tiden var ett av de bättre i Värmland, och han blev senare under många år lika självskriven i Sifhällas A-lag. Under sin karriär spelade han drygt 200 matcher för Sifhälla. Det var inte bara i fotboll som han utmärkte sig. Han spelade ishockey i Rastens HC där han var en av lagets tongivande spelare. Han provade också på bandy med så stor framgång att han fick chansen i Slottsbrons IF under ”blåtomtarnas” sista sejour i allsvenskan.

Direkt i anslutning till åren som aktiv engagerade han sig som ledare. 1976 valdes han till ordförande i Sifhällas fotbollssektion. Då var han 29 år. Hans insatser i den rollen gjorde att han 1980 tilldelades Arvid Nilssons vandringspris som årets ledare i Sifhälla.

Gunnar Andersson var framgångsrik i flera sporter, här i Rastens hockeymundering.
Gunnar Andersson var framgångsrik i flera sporter, här i Rastens hockeymundering.

Även i sin yrkesutövning kom Gunnar Andersson att ha kopplingar till idrotten. I Säffle var han verksam som fritidskonsulent inom fritidsförvaltningen. Han flyttade med tiden till Arboga där han under en följd av år var fritidschef. Som pensionär blev Malmö ny hemkommun. Naturligtvis följde han idrotten i Malmö och då inte minst Malmö FF:s framgångar. Samtidigt hade han hjärtat kvar i Säffle och Värmland och gladdes åt idrottsframgångar här. Det framgick inte minst av inlägg på facebook.

Kontakten med idrottsvänner i Säffle höll han bland annat genom Sifhällas kamratförening och dess årliga sammankomster. Gunnar Andersson hade många vänner i Säffle trots att han sedan länge varit bosatt på andra håll.

Gunnar Andersson sörjes närmast av maka, två döttrar och barnbarn.

Artikeltaggar

Dödsfall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.