Hoppa till huvudinnehållet

Detta budgetförslag röstades igenom i kommunstyrelsen

Publicerad:
Budgeten var på agendan när Hagfors kommunstyrelse hade sammanträde
Budgeten var på agendan när Hagfors kommunstyrelse hade sammanträde Foto: Helena Karlsson

Under måndagen lade S fram ett eget budgetförslag vid kommunstyrelsens sammanträde. Det ställdes mot OR:s budgetförslag som godkänts av budgetkommittén.

– Det man förordar är liggande förslag, säger Ralf Sundhäll, kommunikatör Hagfors kommun om kommunstyrelsens beslut.

Ett förslag på driftbudget för 2021 klubbades igenom vid budgetkommitténs möte den 2 november. Enligt detta budgetförslag ska grundsärskolan samlokaliseras till Älvstranden bildningscenter (ÄBC) 2021-2022.

Besparing på tjänster

Det innebär att grundsärskolan på Kyrkhedens skola i Ekshärad avvecklas. På detta sätt blir det en besparing på en lärartjänst, en resurslärartjänst, samt en elevresurstjänst. Detta blir 450 000 kronor i besparing för höstterminen 2021.

Socialdemokraterna har tagit strid för grundsärskolan i Ekshärad och offentliggjorde i fredags en egen budget. Här är besparingen på grundsärskolan helt borttagen. Istället vill man ta bort kostnaden för en plankonsult på 400 000 kronor och lägga det i investeringsbudgeten. S vill också få ner kostnaden för Svenska rallyt.

– De har ju dragit ner år för år i Hagfors. Idag är det sagt att vi ska ha minst två sträckor. Vi betalar totalt 450 00 kronor för detta och då ingår även Klarälvsstafetten. Där ser vi att vi kan förhandla ner summan med 100 000 kronor. Då räcker det till grundsärskolan, sa oppositionsrådet Tomas Pettersson (S) i fredags.

Hänvisar till pressträff

Under måndagen hade kommunstyrelsen sammanträde där de båda budgetförslagen ställdes mot varandra.

Tomas Pettersson vill inte kommentera utgången av sammanträdet utan vill vänta till en pressträff som kommer att hållas under tisdagen.

NWT har också sökt kommunalrådet Jens Fischer (OR) utan framgång.

Jens Fischer och Tomas Pettersson kommer båda att närvara vid tisdagens pressträff.På kommunens hemsida kan man läsa att budgetkommitténs budgetförslag gick igenom efter votering. S reserverade sig mot beslutet till förmån för sitt eget budgetförslag.Budgetförslaget beslutas slutgiltigt i fullmäktige.

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumEkshäradHagforsJens FischerKyrkhedens skolaPolitikSocialdemokraternaTomas Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.