Hoppa till huvudinnehållet

Ännu lägre publiktak - nu ställer operan in julvandringen

Publicerad:
Julvandringen på Wermlandsoperan ställs in, efter regeringens nya besked om max 8 i publiken på arrangemang. (Arkivbild) Foto: Håkan Strandman

Regeringens nya, ännu lägre publiktak skördar direkt nya offer i kulturbranschen. Wermlandsoperan ställer nu in den planerade julvandringen i operahuset.

Julturnén med Löparnisses jul är redan inställd och flera andra föreställningar sköts upp redan förra veckan, när nya, hårdare allmänna råd mot smittspridningen infördes i Värmland.

På måndagen meddelade regeringen därtill att publiktaket på alla sammankomster sänks från 300 (i Värmland 50) till bara 8 personer.

Därmed stryker operan Julvandringen, som skulle ha genomförts med strikta restriktioner från 21 november till 31 december.

– Det enda som kommer att finnas kvar av Jul på Operan är Julparken som är ljus- och ljudinstallation i parken utanför operahuset, meddelar marknadschefen Pernilla Bergland Eduard i ett mejl till NWT.

Julparken kommer att vara tänd varje dag mellan 16 och 23 från 21 november till 31 december.

Artikeltaggar

CoronavirusetJulKarlstadNyheterPernilla Bergland EduardTeaterWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.