Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen slutade topp 10: ”Nöjd – det var svåra förhållanden”

Publicerad:
Oskar Brandt blev tia på kortdistansen i Idre. Arkivbild.
Oskar Brandt blev tia på kortdistansen i Idre. Arkivbild. Foto: PRIVAT

Han blev 25:a i lördagens sprint.

På söndagens kortdistans så lyckades Oskar Brandt ta hem en tiondeplats.

– Min åkning var bra idag. Jag var inte superlångt efter de bästa i A-laget så det var bra besked, säger han.

Värmlänningen Oskar Brandt, tävlandes för I2 IF i Karlstad, kom på 25:e plats i lördagens sprinttävling över 10 km på Sverigepremiären i Idre.

På söndagens kortdistans 15 km med SM-status slog han till med en betydligt högre placering.

Brandt slutade tia och var knappt tre och en halv minut efter vinnaren Sebastian Samuelsson som hade tre bom på fyra skjutningar.

– En tiondeplats är jag nöjd med. Det var svåra förhållanden på vallen så skyttet kanske inte var det bästa. Men det var ändå gångbart i dagens förutsättningar, för det var många som sköt väldigt dåligt, säger Oskar Brandt som noterades för sex bom.

– Min åkning var bra idag. Jag var inte superlångt efter de bästa i A-laget så det var bra besked.

Hur nöjd är du med premiärtävlingshelgen?

– I lördags var jag missnöjd även om jag hade ett bra skytte. Men jag hade inte materialet under fötterna riktigt. Det gick lite sämre i spåret då och jag tyckte inte att kroppen fungerade som den skulle heller. Men på söndagen valde vi lite andra skidor och det blev riktigt bra och kroppen kändes bra.

Värmlänningen Emil Nykvist. Arkivbild.
Värmlänningen Emil Nykvist. Arkivbild. Foto: Aron Eriksson

"En bra helg"

Värmlänningen Emil Nykvist, tävlandes för SK Bore, slutade elva på sprinten under lördagen och i söndagens kortdistans nöp han samma placering efter fyra bom.

– Det var väl okej ändå. Det är klart att man vill mer, men efter dagens förutsättningar så är jag ändå ganska nöjd, säger Nykvist om resultatet och summerar sin helg:

– Det har varit en bra helg och jag har fått de kvitton som jag behöver och det finns en del saker att jobba vidare på. Det ska nog lösa sig fram tills IBU-cupen startar efter nyår.

På grund av coronapandemin så är det mycket som är oklart kring tävlingssäsongen även för skidskyttarna.

– Vi får se vad det blir. Nu när IBU-cupen är inställd innan jul så får vi se vad som händer. Vi har fått inlagt lite fler Sverigetävlingar som uttagningstävlingar så vi får se vad det blir, säger Oskar Brandt.

Mer värmländskt

Fler värmlänningar tävlade i Idre. Viktor Brandt, också från I2 IF, slutade på plats 49 i sprinten med tre bom och i kortdistans blev han 29:a efter sex missade skott.

David Nykvist, tävlandes för SK Bore, slutade på plats 50 i sprinten där han noterades för en bom och i kortdistansen blev slutplaceringen 40 med sammanlagt fem bom i skyttet.

Artikeltaggar

David NykvistEmil NykvistOskar BrandtSkidskytteViktor Brandt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.