Hoppa till huvudinnehållet

En omdiskuterad och dramatisk V75-seger

Publicerad:
Invändige Gandalf Jaam och Jonas Moberg vann V75-1 efter stor dramatik.
Invändige Gandalf Jaam och Jonas Moberg vann V75-1 efter stor dramatik. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Det blev värmländsk seger i den första V75-avdelningen när Jonas Moberg vann med Gandalf Jaam.

Det tog dock tid innan resultatet kom då ekipaget var utanför banmarkeringen i den sista kurvan och en bra bit på upploppet.

– Segern värmer lite extra när man har fött upp själv, sa Moberg.

Jonas Moberg hade siktet inställt på ledningen från sitt springspår och efter 150 meter kunde han sätta sig till rätta i den positionen. På utsidan fick han Digital Literacy och efter en stenhård duell fick Gandalf Jaam nosen först i mål.

Men dramatiken var inte slut där. Gandalf Jaam var utanför banmarkeringen i den sista kurvan och även en bra bit på upploppet. Trots det fick han behålla segern.

Riksdomaren Johan Pettersson om beslutet:

– Vi kan inte med säkerhet säga att Jonas Moberg vinner egen fördel av att köra utanför bangränsen och därför låter vi Gandalf Jaam behålla segern. Däremot kommer Moberg att få böter.

1 500 kronor blev bötesbeloppet och så här sa Jonas Moberg efter segern.

– Gandalf Jaam tappade travet 75 kvar och jag hade nästan gett upp då men han hittade rytmen och kunde kontra till seger. Han bröt ner lite i den sista kurvan och var lite utanför där men det var en väldig tur att det inte blev något krångel av det. Det var länge sedan som jag vann på V75 och det värmer lite extra när jag är uppfödare så den här segern är jätterolig.

Lätt för He's Marvelous

Det blev värmländsk seger även i den fjärde V75-avdelningen när Björn Goop slog till med He's Marvelous. I en snabbstart pressades Admiral till galopp och när Goop sedan fick bestämma i spets blev det en enkel seger för He's Marvelous.

– Vi jobbar mycket med att han ska hålla sig lugn och klara av tävlingsmomentet. Han borde ha mer pengar på sig med tanke på sin kapacitet, sa skötaren Shkelzen Koka.

He's Marvelous  fick bestämma tempot i spets och vann lätt.
He's Marvelous fick bestämma tempot i spets och vann lätt. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Goop var nära en seger till men med Laleh Pellini fick han ge sig på målfoto mot Joyful Trix. Laleh Pellini gjorde en vass insats när hon gick i tredjespår de sista 1 100 meterna.

Very Kronos var den här jackpotomgångens största favorit och han hade inga problem att vinna.

Erik Adielsson körde till ledningen per omgående och när det första varvet öppnades löjliga 16,5 var konkurrenterna givetvis chanlösa att utmana.

– Han har ett lopp i Frankrike den 18 december, men vi kommer inte att stalla upp honom där nere i vinter, informerade Svante Båth.

Övriga V75-vinnare var Final Dream, Gardner Shaw, i ett lopp där Frodo S. var trea och Global Weather fyra, och Van Gogh Z.S. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed är det en ny stor jackpot kommande lördag.

Storseger för Jokke Ålj

Jokke Ålj, som tränas av Jerry Nilsson med Årjäng som hemmabana, har visat fin form den senaste tiden och i V4-4, innan V75, fick han utdelning på formen.

Från ett fjärdespår i volten tog Jokke Ålj ledningen och Carl Johan Jepson fick öppna det första varvet på 29,0. I utgången av den sista kurvan kom rycket och även om Gorm, som blev störd på den sista långsidan, närmade sig hastigt den sista biten höll Jokke Ålj undan och vann på tiden på 27,6 över medeldistans.

Det här var Borlänge Tidnings lopp med ett förstapris på hela 110 000 kronor.

I V4-3 blev det en andraplats för Jonas Moberg med Dr Martin. Från ett tredjespår bakom startbilen tog Dr Martin ledningen och på sin utsida fick han Cuenca. Dr Martin hade inget svar mot honom till slut men klarade andraplatsen.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonErik AdielssonJonas MobergRommeShkelzen KokaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.