Hoppa till huvudinnehållet

De värmländska biograferna - Stöd och tillsvidarestängning

Publicerad:
Foto: Helena Landstedt/TT

Med anledning av de nya restriktionerna kring den pågående pandemin väljer Skoghalls bio att stänga verksamheten fram till den 10 december. Vilka ytterligare biografer som kommer att ställa om sin verksamhet går att följa på www.varmland.bio som uppdateras löpande.

Stickbio: "Att sticka är en njutning för själen"

Strax innan de nya direktiven beviljades de värmländska biograferna ett stöd från Svenska Filminstitutet på totalt 769 998 kronor fördelade enligt följande:

Frida Henriksson, Föreståndare Biograf Stjärnan, Torsby.
Frida Henriksson, Föreståndare Biograf Stjärnan, Torsby.

I ett pressmeddelande säger Frida Henriksson, Föreståndare Biograf Stjärnan, Torsby, så här om stödet:

"Stödet gör det möjligt att kunna ha öppet nästan som vanligt trots restriktioner och svajande filmbransch. Samt ger oss förhoppningar att kunna blicka framåt för fortsatt utveckling och uppgradering av biografen."

Artikeltaggar

ArenanÅrjängBioBio StjärnanFilipstadFilmFilmhuset PalladiumForshagaHögbodaNöje/KulturSkoghallStorforsSvenska FilminstitutetTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.