Hoppa till huvudinnehållet

Oklart kring hockeyettan: "Vi har fått signaler"

Publicerad:
Det är fortfarande inte glasklart vad som gäller för Forshaga IF (bilden) och Grums, de båda värmländska division 1-lagen. Men det mesta tyder på att serien rullar på tills vidare.
Det är fortfarande inte glasklart vad som gäller för Forshaga IF (bilden) och Grums, de båda värmländska division 1-lagen. Men det mesta tyder på att serien rullar på tills vidare. Foto: Olle Persson

SHL, Allsvenskan och SDHL fortsätter rulla på.

Men vad händer med division 1-hockeylagen med tanke på de nya restriktionerna som Folkhälsomyndigheten gick ut med under torsdagen?

Än så länge hänger frågan lite i luften.

FHM har hävdat att de idrottare som är yrkesverksamma via sin sport ska undantas.

I division 1-lagen är det ytterst få som allena lever på sitt hockeyspelande.

Enligt hockeyettan.se ingår dock division 1 i de ligor som får fortsätta spela matcher.

NWT har pratat med Christer Larsson, ordförande i Forshaga IF, klubben som tillsammans med Grums IK utgör den värmländska representationen på division 1-nivå.

Larsson är ännu inte hundraprocentigt säker på vad som gäller. Och har inte fått något definitivt besked på sitt bord.

– Det vi vet är att division 2 och nedåt samt juniorhockeyn pausas. I övrigt är det fortfarande inget spikat vad vi vet. De signaler vi fått i förra veckan och idag säger dock att hockeyettan ska hållas igång även fortsättningsvis, säger Larsson.

Och fortsätter:

– Det som hittills sagts är att de fyra ligor - SHL, Allsvenskan, SDHL och herrarnas division 1 - som har ligaorganisationer och som sorterar under Svenska Ishockeyförbundet inte berörs av stoppet.

Christer Larsson berättar vidare att Forshaga IF:s a-lag så här långt varit förskonat från smitta.

– Vi är väldigt noga med att följa det verksamhetsprotokoll vi fått. Minsta lilla förkylning innebär att spelaren stannar hemma och därpå ska denne genast kontakta det sjukdomsteam vi har.

I nuläget är det dock sportsligt sett business as usual.

I alla fall för division 1-laget.

– Jag ska ha ett möte med a-laget under torsdagskvällen och informera om det vi vet. Dessutom ska jag samla våra juniorer och be dem att ta hem sin utrustning. Det senare mest som en säkerhetsåtgård.

Paus för FBK Dam

För Färjestads damlag blir det dock paus.

Damettorna har satts på paus fram till den 10 december.

– Inget att säga om. Folkhälsoläget måste respekteras. Sportsligt sett är det trist eftersom vi öppnat med sju raka vinster och har ett fint momentum i laget, men man får vara ödmjuk här. Liv är liv och sport är sport, säger tränaren Niclas Malmquist.

Artikeltaggar

Christer LarssonCoronavirusetFärjestad BK DamForshaga IF IshockeyGrums IK HockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.