Hoppa till huvudinnehållet

"Klart och tydligt besked"

Publicerad:
Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermlandsoperan, konstaterar att det blir nya möten för att diskutera läget. Foto: Helena Karlsson

Värmlänningarna uppmanas att avstå från konserter och evenemang - det ger nya bekymmer för Wermlandsoperan.

– Vi tar beslut i morgon (fredag) om hur vi ska göra, säger Pernilla Bergland Eduard, marknadschef.

De nya, hårdare restriktionerna handlar om att stoppa smittspridningen.

– Det var ju klart och tydligt från smittskydd, säger marknadschefen.

Under fredagen ska styrelsen diskutera situationen. Det handlar dels om ifall man överhuvudtaget ska ge några föreställningar så länge restriktionerna gäller, dels om hur läget ska hanteras internt.

– Jag vill inte föregripa några beslut, men det var ju väldigt tydligt det som sas och vi kommer inte att försöka hitta något kryphål. Blir det hårda bandage lägger vi oss platt, säger Pernilla Bergland Eduard.

Samtidigt har operan redan gjort mycket för att coronasäkra sina arrangemang. Buden om vad som gäller har dock ändrats många gånger i höst.

– Vi har många scenarier i huvudet och sedan har vi också tanken om vi ska gasa eller bromsa. Det är något slags limbo. Varannan dag är man nedslagen och utan energi, nästa dag känner man att nu kör vi. Rädslan för smittan är också jättehemsk.

Artikeltaggar

CoronavirusetKarlstadNöje/KulturNyheterPernilla Bergland EduardWermlandsoperan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.