Det andas Malcolm Young om nya AC/DC-skivan

Skivor
PUBLICERAD:
AC/DC är en trygg punkt i tillvaron.
Foto: Josh Cheuse

Malcolms bortgång, Brians hörselskada, Cliffs pensionshot och Phils bryderi med lagen – album nummer sjutton kändes länge som en utopi. Men Power up är ett album som läxar upp både oro och tvivel. Samma kortlek, men alltid nya giv. AC/DC du underbara härliga trygga punkt i tillvaron.

Många vill nog helst glömma 2020 och många är de musiker som fallit bort. Att australiensarna släpper detta album är inget annat en genuin glädje som värmer på djupet av mitt hjärta.

Att höra Brian Jonsons nasala stämma fräsa ”sjunga med vänliga”-refränger som Kick you when you’re down, Demon fire och Shot in the dark är ren njutning. AC/DC är inte nostalgi, de är ständigt aktuella och det visar kvintetten tydligt på Power up och visst hoppas jag att de aldrig slutar lira sin patenterade bluesiga rockig – snacka om en egen genre. Jag antar att de flesta hade tagit armkrok på Power up oavsett innehåll, men det här seriöst riktigt bra – en kaxig Malcom Young-hyllning med tecken på mer.

Bästa låt: Through the mists of time

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.