Fira prinsens födelsedag i Värmland

Publicerad:
Värmland borde fira prins Carl-Philips födelsedag, precis som Öland firar prinsessan Victoria. Fast på ett annat sätt. Anser insändarskribenten. Med på bilden är även prinsessan Sofia. Foto: Anders Hanson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I media kan vi läsa att de klyftiga ölänningarna lever gott på intäkterna från besökare som deltagit i kronprinsessan Victorias födelsedag.

Kanske det är dags att vi tänker likadant kring prins Carl-Philips födelsedag den 13:e maj.

För att undvika ett alltför "jippobetonat" firande, bör vi nog tänka lite bredare.

Prinsen är som bekant utbildad vid lantbruksuniversitetet, SLU. Lyft frågan om det är möjligt för Karlstad universitet att tillsammans med SLU anordna en vetenskapskongress i anslutning till högtidlighållandet av prinsens födelsedag i Karlstad. Naturligtvis med både nationella och internationella föreläsare och besökare. I mitten på maj brukar vädret vara bra och växtligheten grönskar.

Få kan väl tvivla på att Värmland är ett skogsbrukslän och prinsens anknytning till både Värmland och jord/skogsbruk.

Sverige har fortfarande ett kungahus och Karlstad en flygplats. Låt oss använda detta faktum på ett för Värmland positivt sätt. Bjud in till "Bernadottedagarna - För forskning och framtid".

Värmlänningarna behöver verkligen något nytt att se fram emot efter pandemin. Även om prinsen inte själv alltid deltar personligen, visst låter det ändå ganska trevligt och lukrativt.

För Värmland i tiden

Artikeltaggar

InsändarePrins Carl PhilipPrinsessan SofiaVärmlands län

Läs vidare