Hoppa till huvudinnehållet

Ett negativt testsvar för DIF – väntar på ytterligare två

Publicerad:
"Än så länge ser det så bra ut som det kan göra under omständigheterna", säger Victor Lundmark, DIF:s press- och kommunikationschef som inte hade hört något om några nya symptom hos sina kollegor vid 16-tiden på onsdagen. Foto: Dennis Pavlovic

Degerfors IF har fått ett negativt testsvar. Föreningen väntar nu på svar för ytterligare två testade spelare.

Degerforsspelare smittad av covid-19

Degerfors IF:s Adam Carlén testades positivt för covid-19 inför U21-landslagets avresa till Cypern.

Utöver det bekräftade fallet testade sig tre andra A-lagsspelare, som tvärtemot Carlén kände symptom, i början av veckan.

Nu har ett av de testen återkommit som negativt.

– Hittills har det som verkat vara förkylningar varit förkylningar. Vi håller alla tummar för att det ska fortsätta så, säger Victor Lundmark, press- och kommunikationschef.

Adam Carlén kommer att göra ett uppföljningstest i början av nästa vecka.

– I övrigt "testar vi" personer som visar upp symptom. Det är det rådet vi har fått från smittskyddsläkaren, det och att vi ska hålla oss för oss själva tills vi vet mer.

Efter att ha tränat på måndagen och tisdagen tog Degerfors IF på onsdagen det självklara beslutet att stänga A-lagsverksamheten för resten av veckan.

Kanslipersonalen kommer att jobba hemifrån under samma tid.

– Vi får så klart se vad som händer de närmaste dagarna, men just nu är utgångspunkten att träna igen på måndag, säger Lundmark.

Degerfors spelar sin nästa match borta mot AFC Eskilstuna lördag 21 november. DIF säkrar då den allsvenska uppflyttningen vid seger.

Artikeltaggar

Adam CarlénDegerforsDegerfors IFFotbollVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.