Hoppa till huvudinnehållet

Disco Volante på topp igen

Publicerad:
Disco Volante bollade med motståndet och vann på en topptid. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Förra vintern dominerade Disco Volante i den högsta klassen. Nu är han tillbaka i toppform och imponerade stort när han vann Nuncios lopp på Solvalla.

– Det är hans årstid som kommer nu, sa Catarina Lundström.

När invändige Inti Boko galopperade från start låg vägen till ledningen öppen för Disco Volante.

I den positionen gjorde han ett eget lopp när han friskt på bettet var lågt före sina konkurrenter hela vägen och vann på topptiden 10,1 över kort distans.

– Vi var lite besvikna på honom senast men med två lopp i kroppen förstod vi att formen skulle vara på gång och kort distans passar bättre. Han brukar vara bäst på vintern så det är hans årstid som kommer nu, sa Catarina Lundström.

Bianca Sisa trea

I V86-1 tog Frode Larsen-tränade Bianca Sisa ledningen tillsammans med Dagfinn Aarum. I utgången av den sista kurvan ryckte Aarum undan och i det skedet såg det lovande ut för Årjängshästen, men den sista biten fick hon se sig passerad av Echelon och Miss Silver där den förstnämnde vann.

– Jag vann Ungdoms-SM med Echelon så han betyder mycket för mig. Det är extra kul att vinna lopp med honom, sa Victor Rosleff.

Treårige Kurri Jari Boko mötte äldre och betydligt mer rutinerade konkurrenter i V86-5 men det spelade ingen som helst roll. Kurri Jari Boko kördes snabbt till ledningen och tog en lätt seger.

Tungt favoritfall

Omgångens största favorit fanns i V86-2 i form av Västerbo Pokerface men han föll tungt. Örjan Kihlström körde till rejält efter ett knappt varv och 1 500 meter från mål släppte Per Lennartsson bakom Young King. Det var sedan de två hästarna som gjorde upp om segern och det var Young King som var starkast.

– Att vinna över Västerbo Pokerface var en fin skalp att ta, sa Per Lennartsson.

I V86-7 blev det en rejäl skräll när Jamaica Ferro vann. I den sista kurvan hade nog ingen spelat på honom om man hade fått när han var sist invändigt men via en raketspurt på det innersta open stretchspåret hann han fram till seger.

Jensen vann på Åby

Det kördes ett kallblodslopp på Åby innan V86-spelet och här blev det Åmålsseger när John Ö Jensen vann med Björnemyr Dennis. Jensen körde till ledningen och sedan ökades tempot undan för undan i loppet. Till slut var det bara Petter Glittum-tränade Emil Mollyn med Mikael J Andersson som kunde utmana. Emil Mollyn såg ut att gå mot segern mitt på upploppet men Björnemyr Dennis kontrade till en knapp seger.

Dubbel före V86

Björn Goop tog en dubbel innan V86-loppen på Solvalla med egentränade hästar.

Han vann det första loppet Mellby Interest. Från ett andraspår i volten tog hon ledningen men sedan valde Goop att släppa in i den andra kurvan. In på upploppet vreds Mellby Interest ut till attack och han avgjorde med säker marginal.

Den andra segern tog Goop med Apollo Creed som höll ledningen från sitt innerspår och vann med säker marginal före en tapper Digital Lucky.

Magnus Jakobsson hade Global Bienvenue till start i det sjätte loppet och efter ett lopp som trea på innerspår och lucka in på upploppet avslutade hon rappt som tvåa bakom vinnande Miss Halima. I samma lopp blev Generator trea.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopDagfinn AarumJohn Ö JensenMagnus JakobssonMikael J AnderssonÖrjan KihlströmSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.