Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsspelare smittad av covid-19

Publicerad:
DIF-spelaren Adam Carlén har i samband med U21-landslagets samling testats positivt för covid-19. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors IF:s mittfältare Adam Carlén har testats positivt för covid-19.

Det var i samband med U21-landslagets samling inför avresan till Cypern som Carlén testades positivt.

– Han fick direkt åka hem och kommer nu att vara i karantän, säger Victor Lundmark som är press- och kommunikationschef i Degerfors IF.

Lundmark meddelar att Carlén mår under omständigheterna bra.

– När jag pratade med Adam berättade han att inte känt några symptom.

Stängt verksamheten

Som en försiktighetsåtgärd har den sportsliga verksamheten i Degerfors IF stängts under veckan. Laget hade en träning inplanerad på torsdag efter att ha tränat måndag och tisdag.

Redan innan Carlén testats positivt var det bestämt med ledigt onsdag, fredag, lördag och söndag för spelarna.

Personalen på sportkontoret ska jobba hemifrån under den tiden.

– Det är förstås jättetråkigt för Adam att missa den här möjligheten att för första gången vara med i landslaget. Eftersom han är så bra är jag säker på att han får fler chanser, säger Victor Lundmark

– Adam har inte träffat övriga truppen de senaste dagarna. Vi har även tidigare varit mycket noggranna med att spelarna måste vara fullt friska för att få komma till träningar. Det är några andra spelare i truppen som känt förkylningssymptom och som nu testats. Vi har inte fått svar på dessa tester. Så har läget varit för oss den senaste tiden med spelare som haft lättare symptom men där testerna visat sig vara negativa, fortsätter han.

Bland andra Carlén testades förra veckan.

Firade segern

På sociala medier, bland annat, har spelare och personal setts fira segern i lördags på en restaurang i Degerfors.

Vad säger Degerfors IF om det?

– Vi ska följa de direktiv som finns i samhället, svarar Lundmark.

Enligt Region Örebro län bör var och en avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas. Var och en bör om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

"Största allvar"

DIF har genom sin lagläkare regelbunden kontakt med smittskyddsläkaren i Örebro län.

– Vi tar det här på största allvar. Nu pågår ett intensivt arbete för hur vi ska gå vidare. Det är mycket viktigt att lyssna på experter som kan ge oss bästa tänkbara råd.

Spelarna är, när de nu skiljts åt, uppmanade att vara fortsatt noggranna med hygienen, inte träffa varandra och överlag begränsa alla kontakter som man har.

Match 21 november

DIF spelar sin nästa match i jakten på allsvenskt avancemang lördag 21 november när det handlar om bortamöte med AFC Eskilstuna.

Med tre omgångar kvar att spela har serieledande DIF åtta poängs försprång till Jönköpings södra på den allsvenska kvalplatsen. Laget är med andra ord mycket nära ett allsvenskt avancemang.

I lördagens DIF-match hemma mot Gais gjorde Carlén 1–0-målet då det blev seger med 2–1. Han fick senare under helgen besked om att han för första gången kallats in till U21-landslaget efter många återbud.

U21-landslagets EM-kvalmatch mot Armenien, på Cypern, har ställts in. Uefa har beslutat att matchen inte ska spelas med anledning av att det armeniska laget drabbats av ett stort antal covid-19-fall i sin trupp.

Vi söker Adam Carlén för en kommentar.

Artikeltaggar

Adam CarlénDegerfors IF HerrFotbollVictor Lundmark

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.