Hoppa till huvudinnehållet

Eagle Eye Sherry tog ännu en miljonseger

Publicerad:
Eagle Eye Sherry med sin skötare Jenny Nordensson.
Eagle Eye Sherry med sin skötare Jenny Nordensson. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I september skrällde Eagle Eye Sherry när hon vann Oaks på Solvalla.

Under söndagen blev det en ny storseger när hon vann Breeders' Crown-finalen i Eskilstuna och tjänade 1,6 miljoner kronor.

– Hon har avslutat säsongen på ett fantastiskt sätt, kommenterade tränaren Björn Goop.

Eagle Eye Sherry är en familjehäst där stammen har funnits i flera generationer hos stall Goop och det Annika Goop och Henrik Hobik som har fött upp henne.

När hon vann Oaks för några veckor sedan delade Eagle Eye Sherry ut oddset 24,81 men nu var hon betydligt mer betrodd och streckfavorit på V75.

I försöket till den här finalen vann hon efter ett lopp utvändigt om ledande Beauty Kronos men nu var uppgiften annorlunda med spår ett.

Från det utgångsläget öppnade Eagle Eye Sherry snabbt och tog ledningen utan problem. Björn Goop fick öppna det första varvet på 13,8 och Eagle Eye Sherry stack undan hur enkelt som helst och att segern betydde lite extra märktes då Goop gjorde segergest.

– Hon inledde säsongen lite trevande men har avslutat den på ett fantastiskt sätt. Nu har polletten ramlat ner i rätt fack och hon förstår vad tävling går ut på. Vi fick ledningen ganska enkelt i en snabb öppning men sedan fick vi sitta lugnt. Till slut valde jag att dra upp tempot då hon kändes så stark, berättade Björn Goop.

Skötare till Eagle Eye Sherry är Jenny Nordensson.

San Moteur var storfavorit i finalen för de treåriga hingstarna men han blev för ivrig från start och galopperade bort sig direkt.

Från innerspåret bakom startbilen tog Mister Hercules ledningen och det blev en säker seger.

Kullens kung

Hail Mary är kullens kung bland de fyraåriga hingstarna och visst blev det en seger i Breeders' Crown också.

Från ett tredjespår bakom startbilen avgjorde Hail Mary spetskampen på några få steg tillsammans med Per Lennartsson och Hail Mary gick helt enkelt inte att besegra från den positionen.

– Han har mognat rejält sedan den första gången jag körde och det är en ren fröjd att få köra den här hästen, berömde Per Lennartsson.

Två till Redén

Bland de fyraåriga stona tog Grande Diva Sisu sig förbi favoriten Mahma Lane i spetskampen och på utsidan fick hon Ganga Bae. Grande Diva Sisu var slagen tidigt och Ganga Bae höll bra men loppets slutfas tillhörde Milady Grace till 100 procent. Från tredje par satte Örjan Kihlström in attacken mitt på den sista långsidan och Milady Grace avgjorde mycket enkelt före stallkamraten Golden Trix med Björn Goop.

– Milady Grace var riktigt bra. Jag var inte säker på att hon skulle kunna stå emot Golden Trix till slut men hon var urstark. Jag tror även att Milady Grace kommer att bli ännu bättre till nästa år. Att vinna Breeders' Crown är jättestort, det är den här typen av lopp som man vill vinna, sa tränaren Daniel Redén som alltså vann två finaler i Breeders' Crown då Mister Hercules vann den för de treåriga hingstarna.

V75-omgången inleddes med ett försök i Diamantstoet med final på Solvalla den 29 november. Här körde Jorma Kontio tidigt till ledningen med Chicharita och från den positionen hade hon uppvisning vid en lätt seger.

Här blev det en fjärdeplats för Paw Mahony med Valborg Marje som avslutade rappt efter att hon sent fått fritt på upploppet.

V75-3 var ett ungdomslopp och här vann Vulcano O.P. och Victor Rosleff med knapp marginal före Hands Down efter en vass avslutning där ledande Don Cash fångades in kort före mål.

Artikeltaggar

Björn GoopDaniel RedénEagle Eye SherryEskilstunaJorma KontioÖrjan KihlströmPaw MahonyTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.