En filmlegend ur tiden

Signerat
PUBLICERAD:
Sean Connery som agent 007 med några Bondbrudar i filmen Åskbollen (1965).
Foto: AP arkiv

Förra lördagen, på Alla helgons dag, gick skådespelaren Sean Connery ur tiden 90 år gammal. Det var väl några år sedan han gjorde sin sista roll, men det känns ändå symboliskt för en epok som går i graven. Filmlegender som Connery görs inte längre.

För de flesta är han nog förknippad med James Bond, agent 007 med rätt att döda, den roll som gjorde honom känd och som många fortfarande tycker är ”den rätta Bond”. Själv skulle jag vilja lyfta fram hans roller i filmerna Jakten på Röd Oktober, Rosens namn och De omutbara som gjort störst intryck på mig. Det blir nog till att se om några av dem nu, och minnas.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.