Lagbygget: Här är spelarna Mallbacken vill ha

Publicerad:
Mittbacken Sarah Bergman är en av spelarna som Mallbacken hoppas få behålla. Foto: Fredrik Finnebråth

Säsongen går mot sitt slut och truppbygget 2021 tar vid.

Mallbacken har tillsammans med nye huvudtränaren Jonas Rehnberg redan yxat fram en plan.

– Vi har kollat på vilka spelare vi vill ha kvar och vilka som försvinner, säger sportgruppens Christer Eriksson.

Uppgifterna kring ett tränarskifte dök upp i början av förra veckan och kort därpå bekräftades även det hela. Jonas Rehnberg ersätter Conny Johansson vid rodret – och han har redan nu hunnit se över sin besättning.

I samspel med sportgruppen har en grovskiss över kommande truppbygge lagts fram.

– Jonas har varit här och kollat på truppen och sagt hur han vill att den ska byggas, säger Christer Eriksson och medger att det finns en lista över spelare som de vill behålla.

– Det är ungefär så långt vi har kommit. Vi ska börja snacka med spelarna i nästa vecka och målsättningen är att vi ska ha så mycket som möjligt klart innan jul.

Vilka spelare är det ni vill behålla?

– Vi kommer börja med stommen och det är spelare som Frida Broström och Sarah Bergman, sådana som varit i hetluften förut, man vill bygga laget kring, säger Eriksson.

Och vilka är det ni inte vill behålla?

– Vi har en del utländska spelare som säkert kommer försvinna. Tanken är att bygga värmländskt så långt det räcker, sedan tittar vi på spelare i Sverige och i tredje hand utländskt.

I nuläget har inte Mallbacken någon spelare under kontrakt inför nästa säsong. Christer Eriksson och kompani går dock in i denna intensiva period av kontraktsförhandlingar med gott mod.

– Vi tycker att den truppen vi haft i år varit ganska bra. Så skulle vi få behålla de spelare vi vill så känns det som att vi sitter ganska bra till.

Säffletrio aktuell

Potentiella nyförvärv är systrarna Svea och Ebba Rehnberg, döttrar till nämnda Jonas, samt Adina Jansson. Trion, som denna säsong representerat Säffle SK i division 1, har tränat med Mallbacken sedan förra veckan.

– Vi har inte hunnit diskutera så mycket men de är givetvis intressanta för oss. Som det känns är det väl de tre som är mest attraktiva för vår del om man ser till spelare från Värmland.

Spikat är dock att truppen kommer bantas till nästa säsong.

– Nu på slutet har vi varit runt 20 spelare och två målvakter. Det är lite för stort. Vi siktar på att ha 16 plus två nästa år.

Totalt återstår två omgångar i elitettan och för Mallbackens del väntar Alingsås borta på söndag och Jitex hemma nästa helg.

Artikeltaggar

Adina JanssonConny JohanssonEbba RehnbergFotbollFrida BroströmJonas RehnbergSäffle SKSarah BergmanSvea Rehnberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare