Ett italienskt vin med attityd

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Montefalco är en pittoresk liten by i regionen Umbrien, i mellersta Italien. Den har gett namn till vinet Sagrantino di Montefalco, som kommer därifrån. Ett rött vin, rikt på mörk frukt och imponerande tanniner som är ett signum för den lokala druvan sagrantino.

Har man tannin-fobi är det bättre att starta försiktigt med en Montefalco Rosso. Där ingår också sagrantino, men druvan sangiovese är alltid dominerande. Montefalco Rosson från tämjaren av sagrantino - producenten Arnaldo Caprai - görs på tre druvor. Sangiovese, som står för den röda syrliga frukten och örter, merlot för plommon och omedelbar charm medan sagrantino biter till och ger oss både attityd och friska tanniner. Urgott helt enkelt! Det är tur att hela 10.000 flaskor köptes in av monopolet.

Sagrantino är förresten namnet på en av mina katter också. En helsvart vacker kille med lite attityd. Precis som vinet.

Arnaldo Caprai Montefalco Rosso 2019

Vinet: Arnaldo Caprai Montefalco Rosso 2019

Nr: 92319, tillfälligt sortiment

Druvor: 70 % sangiovese och resten sagrantino + merlot.

Pris: 149 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.