Hoppa till huvudinnehållet

Susanne och Björn vann 400 000 kronor tillsammans

Publicerad:
De vann storvinsten hos Postkodlotteriet, 400 000 kronor tillsammans.

Postkodlotteriets ”Fredagschansen” går denna vecka till Skoghall och vinsten ligger på 2 miljoner kronor, 100 000 kronor per lott. 13 lyckliga vinnare blev det, med 20 lotter var på postkoden 663 31 HB. Storvinsten gick till paret Susanne Boström, 52 och Björn Segerdahl, 56, som vann 200 000 kronor var.

– Helt fantastiskt, det var jättekul, överraskande och chockande, säger Susanne Boström.

Postkodlotteriet var dock lite luriga med hur paret fick veta att de hade vunnit. De ringde nämligen upp Björn och sa att de ville ha hans hjälp till att överraska Susanne som vunnit. Utan att berätta att han också var en vinnare.

– Hans första tanken var ”har jag också vunnit”, men när de inte sa någonting så tänkte han väl att det bara var på min lott på något vis som jag hade vunnit, säger Susanne Boström.

Dagen efter samtalet jobbade paret hemifrån, Susanne på nedervåningen och Björn på övervåningen. Björn kommer sedan ner för att låtsas att han vill visa Susanne något på sin mobil.

– Jag tänkte att det var något han skulle visa och så var det en person från Postkodlotteriet som var i telefonen och sa grattis. Det blev riktigt chockartat.

Paret blev uppringda via videosamtal av Daniel Paris, vinstutdelare för Postkodlotteriet. Samtalet fortsatte med några frågor till Susanne om vad hon skulle göra med pengarna och liknande. Sedan rundades samtalet av med en fråga till Björn om vad han tyckte om att hans sambo hade vunnit.

– Ja men det är väl kul eller vad han svarade och så sa de "du har också vunnit".

– Va?! Är du galen, ska Björn ha utbrustit.

Vad fick er att vara med i Postkodlotteriet från början?

– Det är kombinationen, dels att det är ett lotteri och att man har chans att vinna, men också att skulle man inte vinna så vet man att det går till väldigt mycket bra organisationer.

Vad har ni för planer för pengarna?

– Vad vi svarade när de pratade med oss, var att resa. Men sen är det ju inte riktigt läge att vi ska ut och resa just nu i dessa tider. Men det finns ju en dröm om det, jag har inte varit i Italien och dit skulle jag jättegärna vilja resa. Så en Italienresa när coronaläget är helt annorlunda ska vi se till att det ska bli.

– Sen har Björn fyra barn, jag har tre barn och så har vi fem barnbarn, så att det kan väl bli en extra fin julklapp till alla.

Om upplevelsen att vinna säger hon:

– Det är sånt där man tänker att man aldrig kommer få vara med om.

Daniel Paris gav paret de goda nyheterna via videosamtal.
Daniel Paris gav paret de goda nyheterna via videosamtal.

Artikeltaggar

MänskligtPostkodlotterietSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.