Hoppa till huvudinnehållet

Hagfors firar biblioteket - och utser sina favoritförfattare

Publicerad:
Ester Blenda Elisabeth Nordström (1892-1948), Ninni Schulman och kultur- och bibliotekschefen Tina Bergenbrink har alla sin del i Hagfors biblioteks jubileumsvecka.
Ester Blenda Elisabeth Nordström (1892-1948), Ninni Schulman och kultur- och bibliotekschefen Tina Bergenbrink har alla sin del i Hagfors biblioteks jubileumsvecka. Foto: TT, Helena Karlsson, Pia Holmström

Hagfors bibliotek firar tioårsjubileum. Då blir det både teater och bokfestival och därtill en omröstning om vem som är Hagfors mest populära författare.

Tio år har gått sedan biblioteket flyttade in i sina nya lokaler i Älvstrandens bildningscentrum. Jubileet firas med start på måndag, den 9 november, och kalaset pågår hela veckan ut.

Bland programpunkterna finns Kura skymning på måndag kväll, teaterföreställningen Som ett jävla solsken på onsdagen om Ester Blenda Nordström och barnteatern Sagor ni aldrig sett på lördagen.

Under veckan pågår också en omröstning där Hagfors favoritförfattare ska koras i kategorierna vuxen, ungdom och barn. Några av kandidaterna - gissningsvis - är aktuella under jubileet som också bjuder på storbildsvisning från Värmlands bokfestival.

Några av sändningarna sker dessutom från Hagfors. Under lördagen blir det bland annat programpunkter med Ninni Schulman, pastorn Esther Kazen, Sven-Erik "Zeke" Karlsson och konstnären Olga Magnusson. Ämnena är alltifrån skog till skapandets betydelse i en tid av kris.

Artikeltaggar

Ester Blenda NordströmFörfattareHagforsHagfors bibliotekKonstKonstnärLitteraturNinni SchulmanTeater

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.