Hoppa till huvudinnehållet

Julpark istället för ljusshow vid Wermland Opera

Publicerad:
Området runt operahuset blir julpark mellan 21 november och 31 december Foto: Håkan Strandman

Wermland Opera planerar att arrangera en upplyst julpark runt operahuset i Karlstad från och med den 21 november. På så sätt hoppas de kunna bidra till julstämning – utan att bidra till smittspridning:

–Vi ser det som ett sätt att höja staden, säger Pernilla Bergland Eduard, marknadschef på Wermland Opera.

Som NWT tidigare har rapporterat blir det inga ljusshower på Wermland Operas fasad i år. Arrangemanget har tidigare lockat stora folksamlingar och operan bedömer att det, med tanke på rådande pandemi, inte går att genomföra på ett säkert sätt.

I stället planerar de att bidra med ett annat typ av ljus i vintermörkret. I form av en upplyst julpark runt operahuset.

– Ett promenadstråk från bron mot residenstorget till framsidan av operan kommer att lysas upp. Vi kommer även att belysa området runt byggnaden, säger Pernilla Bergland Eduard.

Parken ska delas upp i vad hon beskriver som "tre olika världar". Med detta menas att tre olika typer av belysningar används. Vid varje typ av belysning spelas dessutom en särskild typ av musik.

Pernilla Bergland Eduard beskriver initiativet som ett sätt att höja Karlstad och sprida lite extra julkänsla, snarare än som ett stort spektakel.

– Parken kommer att vara upplyst mellan 16.00 och 23.00 varje dag, så ingen behöver skynda till någon speciell tid. På så vis tror vi att vi kan undvika kluster av människor. Det kommer inte heller säljas någon mat eller dryck på området eller så, säger hon.

Parken blir upplyst mellan den 21 november och 31 december.

Artikeltaggar

JulKarlstadMeraPernilla Bergland Eduard

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.