Hoppa till huvudinnehållet

Bevara Karlstad från majoriteten

Publicerad:
Det är inte bra tänkt med Mumin på Skutberget. Det är att förstöra något som är fint och bra för Karlstadsborna, skriver Jörgen Lenz. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Man kan lätt bli förtvivlad och ledsen över det övergrepp som majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna avser att göra genom att upplåta en stor del av vackra Skutberget till en Muminpark, skriver Jörgen Lenz.

Bevara Karlstad från majoriteten av Karlstads politiker! Miljöpartiet är med i gruppen för förstörelsen av Skutberget. De är ivrigt påhejade av moderater, centerpartister, liberaler och kristdemokrater. I samma miljöförstörande fotspår följer socialdemokraterna. Alla dessa politiker bryr sig inte om att opinionen i Karlstad är stor för att utveckla Skutberget utan Mumin.

Varför lyssnar inte våra politiker på folkets röst? Varför går det så kallade Miljöpartiet i Karlstad med på att förstöra miljön och undanröja strandskyddet? (De lär ha ett språkrör som avgår om partiet inte röstar som hen önskar. Kan man i så fall säga att Miljöpartiet i Karlstad är ett demokratiskt parti?) Och vad kan man säga om det socialdemokratiska partiet i Karlstad som går emot folkets vilja?

Personligen förväntar jag mig att politiker ska göra bra saker för kommunen och dess invånare. Det är inte bra tänkt med Mumin på Skutberget. Det är att förstöra något som är fint och bra för Karlstadsborna.

Så skriver du en debattartikel

Fredagen den 19 september i år gick jag en av många promenader på Skutberget. Då räknade jag till att det var cirka 70 människor inom det område som är tänkt för Muminparken. Längs den övriga stranden och i skogen var det cirka 200 människor som på olika sätt njöt av en varm och vacker fredagskväll.

Under denna sommar har jag promenerat nästan varje dag/kväll på Skutberget. Man kan lätt bli förtvivlad och ledsen över det övergrepp som majoriteten tillsammans med Socialdemokraterna avser att göra genom att upplåta en stor del av vackra Skutberget till en Muminpark . Hur tänker man egentligen?

Om det nu är så viktigt att få hit Mumin föreslår jag att Muminparken placeras i Vålberg, på Rayons gamla fabriksområde. Då har man möjlighet att göra något bra av det som är dåligt. Här kan man få en fin vattenkontakt och troligen behöver man inte diskutera eller ta bort strandskyddet. Om man lägger Muminparken på Älvenäs fabriksområde underlättar man dessutom för ungdomarna i Vålberg och Grums att få ett sommarjobb i sin närhet.

En bra politiker bör sträva efter att förbättra och utveckla det som är bra, samtidigt som hen gör allt som hen kan för att göra något bra av det som är i behov av förbättring. En bra politiker är en som lyssnar på folket och agerar enligt demokratiska grunder.

Jörgen Lenz

Vän av kommunen och ett Skutberget utan Mumin

Artikeltaggar

CenterpartietDebattJörgen LenzKarlstads kommunKristdemokraternaLiberalernaMiljöpartietModeraternaMuminSkutbergetSocialdemokraterna