Hoppa till huvudinnehållet

Frippe efter "Biggest Loser": "En väldigt fin gemenskap"

Publicerad:
För Fredrik "Frippe" Myrer är äventyret i "Biggest Loser" över, men snart släpper han en julsingel, hans favoritgenre.
För Fredrik "Frippe" Myrer är äventyret i "Biggest Loser" över, men snart släpper han en julsingel, hans favoritgenre. Foto: Carl Edlom

Värmlänningen och musikern Fredrik "Frippe" Myrer har fått lämna TV4:s "Biggest Loser".

Men han håller nära kontakt med de andra deltagarna och har lagt om sin vardag. Härnäst släpper han ny musik i olika konstellationer, bland annat väntar en julsingel.

I en intervju med NWT för dryga månaden sedan berättade Frippe Myrer om problemen med alkohol och matmissbruk. Deltagandet i viktsåpan "Biggest Loser" såg han som ett steg i rätt riktning för att få ordning på både själen och kroppen. Efter några program fick dock Frippe lämna tävlingen, ett triatlon blev hans fall.

– Simningen gick bra, med att cykla och framför allt att springa, det har inte varit på tapeten för mig på säkert 25 år, säger Frippe Myrer.

– Mitt knä har vart skrot i många herrans år, så det gick inte alls. Oavsett hur mycket jag ville springa den där sista kilometern så gick det bara inte.

Tiden på inspelningsplatsen beskriver han som intensiv.

– Vistelsen var både det bästa och det värsta jag har gjort. Vi fick en väldigt fin gemenskap, oss deltagare emellan. Vi pratar allihopa fortfarande. Främst ger vi varandra stöd och pepp, vi stöttar den som har en dålig dag och delar med oss av träningstips.

Dansbandsprofilen i "Biggest Loser" - efter kamp mot övervikt och alkohol

Programmet spelades in förra sommaren, har du lyckats lägga om dina livsvanor?

– Ja. Mycket tack vare programmet. Jag tänker på kosten och försöker få till vardagsmotionen. Just motionen är inte alltid så enkel för en lastbilsförare som börjar halv sex på morgonen och kör i åtta, tio timmar. Men jag försöker att få till träning så gott det går. Jag bygger ett eget gym där hemma nu.

Deltagarna vägs i programmet, hur många kilon tappade du?

– Det vet vi inte! Det är fortfarande hemligt. Först i december, under finalen, får vi reda på det. Nu återstår tävlan om "Hemmapriset".

Följer du serien?

– Jajamen! De blir modigare för varje program, de är väldigt duktiga. Väldigt töligt att inte vara en av dem längre, jag vet vad de går igenom och hur tuffa tävlingarna är.

Var det någon deltagare som du fick en extra bra kontakt med?

– Nej, jag har goda vänskapsprat med alla. Ingen ovänskap eller kärlek.

Vem är din favorit, vem tror du vinner?

– Simon från Sunne är väldigt duktig. Jag hoppas att han tar detta, han är stark. Men alla 14 är värda att vinna egentligen, vi har verkligen kämpat tillsammans. Men visst blir det extra roligt om en värmlänning vinner.

Hur går det med musiken?

– Bara bra! Jag släpper låtar på rullande band, både i mitt dansbandsprojekt och till andra artister. Jag och sångaren i Fernandoz har börjat skriva låtar tillsammans också. På dagarna sitter jag i lastbilen och nynnar och på kvällarna jobbar jag i studion.

– Plus att jag ska spela in en julsingel nästa vecka. Julmusik är det bästa jag vet! Jag börjar lyssna tidigt, i hemlighet, haha. I lastbilen blir det julmusik i bottvolym från september.

Artikeltaggar

DansbandFernandozJulNöje/KulturSunneTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.