Dotter släpper julsingel på svenska: "Har blivit lämnad vintertid"

Publicerad:
Dotter är aktuell med julmusik. Foto: Carl Edlom

Arvikaartisten Dotter är aktuell med ny musik. Den här gången sjunger melodifestivalveteranen på svenska och låten handlar om ung kärlek.

– Jag sjunger om att se tillbaka på en relation man hade som ung, som tog slut i vintertid. Varje år vid samma tidpunkt, vid jul, blir man påmind om den här gamla relationen. Storyn handlar inte specifikt om mig, men jag har själv blivit lämnad som tonåring i vintertid så det finns hög igenkänning, skriver Johanna "Dotter" Jansson till NWT.

Jullåten heter ”Vintern jag var sexton” och finns ute nu.

– Ensamma människor känner sig extra ensamma och barn till föräldrar som dricker far extra illa, fortsätter Dotter som med låten också vill uppmärksamma att alla inte får ta del av julens glädje och gemenskap.

Värmländska artisten om sitt missbruk: "Alkoholen blev en flykt"

– Det kan finnas många olika orsaker till ångest just runt jul. Med den här låten vill jag trösta och bekräfta de som har det svårt, de är inte ensamma.

Artikeltaggar

DotterJulMelodifestivalenNöje/KulturPop

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare