Hoppa till huvudinnehållet

Berget stängt på grund av bekräftad smitta

Publicerad:
Julmarknad på Berget är inplanerade till de två sista helgerna i november och till dess hoppas föreningen förstås att man är av med covidsmittan.
Julmarknad på Berget är inplanerade till de två sista helgerna i november och till dess hoppas föreningen förstås att man är av med covidsmittan. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Kulturcentrum Berget har stängt caféet och handelsboden. Orsaken är bekräftade fall av covid -19 bland personalen, varför man för säkerhets skull väljer att stänga.

Av säkerhetsskäl väljer föreningen Berget att stänga de verksamheter som är kopplade till föreningen på Kulturcentrum Berget, sedan det bekräftats covidsmitta bland personalen.

– Det är inte cafépersonalen som är smittad, men vi valde ändå att stänga för säkerhets skull, säger ordförande Gittan Pettersson som för tillfället inte är på plats på Berget av helt andra skäl, varför hon hänvisar till personal på plats.

Två veckor

Stängningen gäller två veckor framöver, det vill säga till och med söndag 15 november.

– Sen får vi se och utvärdera vad som hänt. Förhoppningsvis har vi lyckats stoppa det, så det inte blir mer smittspridning genom det här, säger Anita Lidberg, tf ordförande.

Lidberg berättar att man även stängt handelsboden medan övriga verksamhetsutövare själva får ta ställning till huruvida de vill hålla öppet eller inte under perioden.

Julmarknad

Helgen därefter, det vill säga näst sista helgen i november, är det sedan tidigare planerat att årets första julmarknad ska hållas på Berget och ytterligare en under den första adventshelgen.

– Det blir inte alls som det brukar förstås, det mesta kommer hållas ute och i Veboa har vi gjort om till café så där kan heller ingen julmarknad hållas, säger Gittan Pettersson och tillägger:

– Vi gjorde om det till café så man kan sitta glest, för vi har varit väldigt, väldigt försiktiga och tagit säkerheten före annat. Det har vi gjort hela tiden.

Artikeltaggar

Anita LidbergCoronavirusetDegerforsGittan PetterssonJulmarknaderKulturcentrum BergetNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.