Hoppa till huvudinnehållet

Klassmål av Filip Roos – som fortsätter övertyga

Publicerad:
Filip Roos, längst till vänster, gratuleras efter sitt läckra 2–1-mål.
Filip Roos, längst till vänster, gratuleras efter sitt läckra 2–1-mål. Foto: Dennis Pavlovic

Filip Roos, 21, fortsätter att övertyga. Backen gjorde sitt andra mål för säsongen i segern mot Modo och det var sannerligen inget dussinmål.

Fakt tvåmålsskytt när BIK vann rysare i suddenFakt: "Kanske är det såna där mål som går in när det lossnar"

Linus Karlsson spelade upp till Filip Roos på blålinjen drygt 1.20 in andra.

Roos gjorde bort rutinerade Magnus Häggström, som kom upp i press, med en läcker mottagningsfint och fortsatte mot mål. Avslutet, det satt i bortre krysset.

– "Linkan" (Karlsson) skymde bra framför mål. Jag fick bra fart med mig och såg att det var ganska ledigt i bortre. Lite tur också kanske, men jätteskönt, säger Roos.

"Vill ta ett steg"

Klassmålet var knappast en slump, utan är talande för Roos inledning på 2020–2021. Efter att ha gjort tolv poäng (1+11) på 47 matcher under debutsäsongen har Roos nu tveklöst tagit för sig mer i offensiven.

Den spelskicklige backen var nära att göra mål efter en läcker individuell prestation redan i onsdagens 4–0-seger mot AIK.

– Jag känner att jag vill ta ett steg. Jag har blivit mer rörlig och mer aktiv i spelet, men det är långt kvar till jag känner att jag har hittat en standard som jag verkligen vill hålla. Jag ska jobba mer och mer på det och hoppas kunna bli bättre i slutändan.

"Publiken gör skillnad"

Roos andra mål för säsongen, det första satt högt uppe i andra hörnet i fjärde matchen mot Väsby, betydde 2–1 med 1.24 spelat av andra perioden.

Modo hade varit det bättre laget, men BIK tog över matchen efter Roos mål och gick upp i 3–1-ledning inför tredje.

Ett ryck som i slutändan räckte till två poäng inför den ökade publiken i Nobelhallen, 300 åskådare.

– Nobelhallen utan publik... Hjärtat finns ju i publiken. Restriktionerna ska följas, det är inget att säga om det, men jätteskönt att se publik på läktaren igen. De gav oss mycket energi, säger Roos.

– 50 "pers" (restaurangen och logerna) gjorde det också bra, men självklart blir det lite mer tryck med 300. Man är nästan van med att det är tomt i hallen nu, publiken gör skillnad.

Söndagens hemmamatch mot Modo var den första som spelades inför 300 åskådare.
Söndagens hemmamatch mot Modo var den första som spelades inför 300 åskådare. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

BIK KarlskogaFilip RoosIshockeyKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.