Hoppa till huvudinnehållet

Virtanen matchvinnare mot Malmö

Publicerad:
Jesse Virtanen satte 3–2-pucken som i slutändan gav FBK alla tre poäng nere i Malmö. Foto: PETTER ARVIDSON

Det skulle kampas ishockey i Malmö arena när Färjestad kom på besök. Skönspelet lämnades någonstans utanför rinken.

– Jag tycker vi krigade mer än dem. Bra första, dålig andra, i tredje är det krig, beskrev Jens Westin det hela i Cmore efter 3–2-segern.

Läs liverapporteringen i efterhand

Färjestad fick en riktigt smakstart. Ett snabbt utspel från egen zon bäddade för en krontring där Albert Johansson var sist på pucken.

– Jag kände att pucken studsade ur zonen, (Oskar) Bäck tog den och jag försökte bara fylla på, sa målskytten till Cmore.

Pucken gick från Bäck till Johansson som hittade lyckan.

– Jag kom ganska nära och fick in den mellan benen.

Alltid öppet där va?

– Jajamen!

"Var aktiva"

Första perioden fortsatte i FBK:s tecken. Gästerna fick längd på sina anfall och kunde även göra 0–2 dryga minuten innan pausvilan.

Jacob Peterson letade efter Michael Lindqvist inne i skottsektorn. Ett gott försvarsarbete från såg till att skarpskytten inte fick träff på pucken, istället gick den upp till Jens Westin som tryckte upp den målvaktens högra kryss.

Så långt FBK:s period och FBK:s match.

– I första perioden uppträdde vi som det FBK vi vill vara. Vi var aktiva, säger Johan Pennerborn.

Det finns dock bitar kvar som Pennerborn vill se mer i:

– Vi kan spela mer på insidan i deras zon. Mer attackhockey och komma in mer.

Tappade allt

Andra blev något helt annat. Ett passivt bortalag såg Malmös NHL-lån Fredrik Händemark tråckla sig igenom och sätta kvitteringen efter bara 30 sekunders spel.

Tolv minuter senare var det lika passivt igen när Arvikakillen Johan Olofsson via ansiktet fick in in kvitteringspucken.

– Det blev lite passivt. Det sitter kvar, i mångt och mycket tror jag att det är en självförtroendegrej. Tittar man på målen som de gjorde så gick vi bom på båda.

Det Färjestadsspel som visades upp i första perioden fanns inte alls i den andra.

– Det är inte vår bästa period, men samtidigt kommer Malmö från en positiv trend. De vann uppe i Skellefteå och ville fortsätta på det spåret, säger Pennerborn.

Höll Malmö på utsidan

Tredje perioden kom i mångt och mycket att bestå av ett Malmö som hade pucken i offensiv zon och ett Färjestad som försvarade sig.

Försvarskuggen Jens Westin om avslutningen:

– Försöka låta dem åka på utsidan, de var mycket i vår zon men de hade inte så många farliga lägen. Vi lyckades hålla dem på utsidan.

Jesse Virtanens 2–3-puck med elva och en halv minut kvar att spela blev matchavgörande.

– Bra att få den här nu innan vi går på landslagsbreak. Även om vi tog en poäng i Leksand, och kanske borde vunnit, finns det saker att slipa på. Vi tar mer och mer, tycker jag. Får vi bara fortsätta jobba med vårt nu under breaket känns det som att spelet kommer sitta.

Artikeltaggar

Albert JohanssonFärjestad BK HerrIshockeyJens WestinJohan PennerbornMalmö RedhawksSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.