Hoppa till huvudinnehållet

Nya coronadirektiv lägger futsalsäsongen på is

Publicerad:
I torsdags kom ett trist besked för alla futsalanhängare. Division 1-säsongen läggs på is i tre veckor. Ledsamt, tycker tränaren Färgelandatränaren Dan Ljung (till höger).
I torsdags kom ett trist besked för alla futsalanhängare. Division 1-säsongen läggs på is i tre veckor. Ledsamt, tycker tränaren Färgelandatränaren Dan Ljung (till höger). Foto: pontus nordwall

Nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten drabbar futsalen hårt. Färgelanda IF:s tänkta hemmapremiär mot Nol senare under lördagen ställs in, liksom samtliga matcher och träningar fram till 19 november.

– Det är såklart jättetråkigt. Vi är många som har längtat efter futsalen, säger tränaren Dan Ljung.

I torsdags kom nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten som gjorde gällande att all idrottsverksamhet ska avstås fram till 19 november. För futsalsäsongen, som hade premiär i förra helgen, innebär det ett nästan tre veckor långt uppehåll för både matcher och träningar. Lördagens tänkta hemmapremiär mot Nol IK är därför inställd, liksom Rosengård borta 8 november och Landvetter hemma 14 november.

– Det är såklart jättetråkigt. Vi är många som längtat efter att futsalen ska dra igång efter en bråkig fotbollssäsong. Det är samtidigt också fullt förståeligt, säger Färgelandatränaren Dan Ljung, som precis landat på Landvetter efter semester i Turkiet.

Spelarna har fått direktiv om att istället intervallträna individuellt i väntan på nya besked.

– Det är ledsamt att vi inte kan träna Vi har diskuterat med DFF om vi inte kan träna ändå på något sätt, men det kan vi alltså inte. Några av spelarna har inte spelat utomhus i sommar och var därför ganska ringrostiga när de kom, säger Dan Ljung.

Artikeltaggar

Dan LjungDivision 1 västra GötalandFärgelandaFärgelanda IFFolkhälsomyndighetenFutsal

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.