"Värmland borde stoppa all flyktinginvandring"

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är kritisk till Sveriges invandringspolitik och anser att Värmland ska gå sin egen väg och tills vidare säga stop till att ta emot fler flyktingar.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Statsbärande partier kommer och går i riksdagen med migrationspolitik som mynnar i att Sverige hela tiden har hög invandring, även nu när det sägs att Sverige har stram invandring.

Det hittas bara på nya namn på det hela som anhöriginvandring, gymnasielagen, arbetskraftsinvandring (där stor del handlar om välfärdsbrottslighet) med mera.

Man har urholkat den goda tanken om att verkligt behövande (till stor del kvinnor) skulle kunna få en fristad här, men den möjlighet har man sedan länge förbrukat. Att så många anhörig söker sig hit är förstås för att för många först kommit hit.

Inom vetenskap som allmänt begrepp så är det hårda fakta som skall vara grund för djuplodande slutsatser som i slutändan måste mynna i hög koncensusgrad, medan det för denna del av samhället inte verkar gälla.

Facit finns idag på hur mångårig massinvandring till Sverige försämrat Sveriges välfärd, skapat livsfarlig brottslighet, islamism, hög otrygghet, försämrade skolresultat osv.

Naturligtvis finns det även goda sidor av invandring, men när vågskålarna är så extremt obalanserade måste ansvariga reagera och agera.

Att peka finger på de som reagerat men som uppenbarligen haft rätt i farhågor om negativ samhällsutveckling är djupt intellektuellt ohederligt. Var finns riskanalyserna utifrån förutsättningar vi har i Sverige med integration där t ex en internationell jämförelse (ease of settling in index), visar att Sverige ligger i den absoluta bottenligan (inte smickrande men fakta) när det gäller hur enkelt det är att skaffa nya vänner som utlänning i Sverige.

Slutsatsen är att det handlar om önsketänkande som intet har med fakta att göra och att detta experiment (som bara utökas) skulle kunna funka är djupt ohederligt och oansvarigt. Per–Inge Lidén MP skrev nyligen ett av alla hans inlägg där verklighetsinsikten efter alla år uteblivit.

När det nu har gått så långt måste något göras att skydda det som skyddas kan.

Värmland åtminstone borde som helhet stoppa flyktinginvandring till länet tills den finns någon som helst intellektuell slutsats av att samhället inte blir otryggare och välfärden urholkas än mer. Det finns fler kommuner i Sverige som redan börjar driva detta och någon måste börja ta reellt ansvar i landet. Hjälp människor på flykt i deras närområden där studier visat på att varje krona där ger mkt mer reellt resultat för människor.

Agera

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.