Hoppa till huvudinnehållet

Rengärde på topplista – tillhör SSL:s största trashtalkers

Publicerad:
Karlstads Lisa Rengärd är en av SSL:s största trashtalkers, enligt en undersökning gjord av Sportexpressen.
Karlstads Lisa Rengärd är en av SSL:s största trashtalkers, enligt en undersökning gjord av Sportexpressen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Lisa Rengärde har satt rejält avtryck i SSL.

I en nyligen gjord spelarenkät röstades Karlstads backklippa fram till en av ligans bästa – på trashtalk.

– Vad ska jag säga? Jag har temperament och det är en fysisk sport, skrattar 25-åringen.

Det är Sportexpressen som sammanställt denna enkät och med 7,4 procent av rösterna landade Lisa Rengärde på femteplats.

Vann gjorde Moa Tschöp på 33 procent och för att nå pallplats hade det behövts 14,8.

– Jag skulle inte säga att jag är lika bra på trahstalk som de andra på listan. Men det är klart att jag slänger ur mig något någon gång ibland. Det vore väl konstigt annars för det är en fysisk sport och jag är en vinnarskalle med temperament, säger Rengärde.

Hur kändes det att hamna på denna lista?

– Haha, vad ska jag svara på det? Jag ser det mest som en rolig grej. All publicitet är bra publicitet. Roligt att Expressen uppmärksammar innebandyn, speciellt damsidan.

Blev du förvånad över att du slog dig in på listan?

– Nej, egentligen inte. Vi är ett fåtal spelare som är av den sorten och man kan väl peka ut vilka spelare som är heta i respektive lag. Vi har mötts så många gånger att vi känner varandra.

Vad brukar du häva ur dig?

– Det är inga tunga och genomtänkta ord.

Är det rumsrent?

– Haha, ja.

Lisa Rengärdes pojkvän Linus Johansson, tidigare kapten i Färjestad, är också känd för att slänga en del käft. Man skulle därför kunna tro att det är ett ganska hårt klimat mellan dem, men det är det inte – i alla fall enligt Rengärde.

– Hemma är vi totala motsatsen. Där är vi två mjukisar skulle jag säga.

Linus Johansson spelar numera för KHL-laget Sotji och i Rengärdes kontrakt med Karlstad finns en öppning för henne att hälsa på sin pojkvän. Men som läget är i världen ser det inte ut att bli mycket av den varan.

– Vi fick en lucka att träffas i Vitryssland för tre veckor sedan när de hade match mot Minsk men annars har coronan stoppat mig. Jag hade åkt om jag hade fått chansen.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF DamLinus JohanssonLisa RengärdeSSL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.