Nynningen är mer än nostalgi

Skivor
PUBLICERAD:
Nynningen släpper första studioalbumet på 43 år.
Foto: Bo Harringer

Sedan den egentliga comebacken 2016 har Nynningen (med Karlskogas egen Nikke Ström) turnerat flitigt och även släppt en liveskiva. Den första studioplattan på 43 år är en blandning av gammalt och nytt; någon helt ny sång, ett par tonsättningar av Kent Anderssons dikter och några från Tomas Forssells soloprojekt.

De återvänder också till de fyra första skivorna och fräschar upp en låt från varje i nya arrangemang. Även om texterna ibland kan tyckas ha en lite daterad framtoning är de påfallande ofta aktuella idag och på något sätt gör skivan att man sitter där och längtar efter en musik som kliver in och tar ställning i stället för att tassa runt och vara öppen för all möjlig tolkning. Tydliga budskap behövs mer än någonsin i dagens postmoderna apokalyps. Det är välspelat och tajt och Nynningen förtjänar definitivt att ses som någonting mer än en nostalgiakt från svunna tider.

Bästa låt: Snålblåst

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.