• idag
  18 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.2 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Mustig vört

Signerat
PUBLICERAD:
Inte en dag för tidigt.
Foto: Bertil Ericson / TT

Häromveckan köpte jag en back julmust och lite pepparkaksdeg, vilket förvånat en del i bekantskapskretsen. ”Du är ju konservativ”, heter det. Förvisso, men som konservativ så tillåter jag mig också ett visst mått av excentricitet. Must tillhör något jag gärna skulle dricka året runt. Faktum är att jag strax innan köpet gjorde slut på min sista ransonerade flaska påskmust.

Och i onsdags inhandlade jag med stor förtjusning säsongens första limpa vörtbröd (med russin så klart). Visst bör man hålla på traditionerna, men just must och vörtbröd är mina undantag. De skulle jag vilja ha under hela året.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.