Hoppa till huvudinnehållet

Mustig vört

Publicerad:
Inte en dag för tidigt.
Inte en dag för tidigt. Foto: Bertil Ericson / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Häromveckan köpte jag en back julmust och lite pepparkaksdeg, vilket förvånat en del i bekantskapskretsen. ”Du är ju konservativ”, heter det. Förvisso, men som konservativ så tillåter jag mig också ett visst mått av excentricitet. Must tillhör något jag gärna skulle dricka året runt. Faktum är att jag strax innan köpet gjorde slut på min sista ransonerade flaska påskmust.

Och i onsdags inhandlade jag med stor förtjusning säsongens första limpa vörtbröd (med russin så klart). Visst bör man hålla på traditionerna, men just must och vörtbröd är mina undantag. De skulle jag vilja ha under hela året.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

JulKonservatismSigneratTraditioner