Disrupted gör smutsig daladöds

Skivor
PUBLICERAD:

2020 har förärats av en radda eminenta svenska death metal-släpp. Ludvikabandet Disrupted är nästa gäng upp för mönstring och deras andra fullängdare Pure death håller vad titeln utlovar. Ett magnifikt mangel med en smutsig ljudbild smittad av svenska storheter som Entombed, Bloodbath och Grave. Produktionen kantas av en malande tyngd som stegvis pulveriserar allt potentiellt tvivel.

Att gitarristen Thomas Liljekvist även spelar i det lokala poppiga rockbandet The Sigourney Weavers gör musiken än coolare. Musikalisk bredd kommer alltid berika helheten, vilket hörs, albumet har ett subtilt sväng och en trivsam dynamik som luckrar upp den annars mullriga ljudbilden.

Disrupted bevisar att det svenska death metal-arvet lever vidare, att man även bjuder in gästlirare från vassa genrekollegor som Lik och Wretched Fate ger en snygg kontaktyta mot den samtida scenen. I låten Total death bjuds vi även på lite gästgurgel från Paradise Lost Old Nick Holmes – snacka om dödsfest.

Bästa låt: Human stew

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.