Hoppa till huvudinnehållet

300 i publiken skrotas: "Liv och hälsa måste prioriteras"

Publicerad:
Rekordnotering för värmländsk daminnebandy sattes i fjol när Skoghall tog emot Karlstad i Hammarö arena.
Rekordnotering för värmländsk daminnebandy sattes i fjol när Skoghall tog emot Karlstad i Hammarö arena. Foto: Peter Bäcker

Det blir ingen publikökning att vänta i Värmland. Taket på 50 personer ligger kvar, meddelar Region Värmland under fredagseftermiddagen.

Flera Värmländska klubbar såg fram emot att kunna släppa in fler än 50 personer på sina matcher, för somliga skulle det innebära ett stort lyft i kassan.

Karlstad IBF var en av klubbarna. I en tidigare intervju med NWT sa ordföranden Fredrik Olsson att man räknade med att kunna få in 200 till 250 åskådare på ett smittsäkert sätt.

Under fredagskvällen var tongången inte lika positiv:

– Det är så klart ett trist besked. Men samtidigt är det tydligt att just nu ökat smittspridningen i samhället, så ur det perspektivet helt förståeligt. Liv och hälsa måste prioriteras. Vi måste alla hjälpa till och ta ansvar nu. Risken är annars att vi inte kommer kunna genomföra tävlingssäsongen.

Så sent som igår pratade Hagfors IF Uddeholm tränare, Toni Walther, om att han inte ser logiken i höjningen:

– Jag blev överraskad av beslutet. Det hade varit mer rimligt satt släppa på 300 personer i början, när smittan var lägre. När man ser tillbaka på det så känns det som att det kom i lite fel läge.

Region Värmland ställer sig bakom innebandytränaren i det avseendet.

Några 300 personer blir det inte:

– Vi i Värmland fortsätter på gränsen på 50 på offentliga sammankomster, säger landshövding Georg Andrén.

– Det beslutet har jag nu fattat alldeles nyss och det kommer att gälla från och med 1 november och det gäller november ut.

Artikeltaggar

Fredrik OlssonHagfors IF UddeholmKarlstad IBFSportToni Walther

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.