Hoppa till huvudinnehållet

V65-omgång med jackpot

Publicerad:
Foto: Marcus Bryngelsson

Efter att V75 är avverkat på Jägersro på lördag tar Färjestad vid med tävlingar.

Det är en V65-omgång som är kryddad med jackpotpengar och det ser väldigt bra ut för kallblodet L.Q.Widde i den andra avdelningen.

Det blev ingen utdelning på fem rätt vid lördagens V65-omgång i Rättvik och därmed är det jackpot på Färjestad den här lördagen och enligt ATG:s beräkningar kommer det att finnas 1,3 miljoner kronor i sexrättspotten.

En häst som kommer att bli flitigt anlitad som ett singelstreck är kallblodet L.Q.Widde och vi rättar in oss i ledet då uppgiften ser synnerligen passande ut.

L.Q.Widde, som är obesegrad efter fyra starter, är ensam på startvolten och Jörgen Westholm lär ha samma taktik som i den senaste starten, det vill säga att dra i ett hårt och jämnt tempo hela vägen.

Det är den enda spiken som vi har på det stora systemet, men vi går kort i den första avdelningen och på det lilla systemet spikar vi Imani. Per Henriksens häst har imponerat i två raka vinster med barfotabalans och kommer att tävla så på nytt enligt anmälan. Det ska vara bra chans till den tredje raka segern men på det stora spelförslaget dubblar vi med Black Alex som har visat bra fart för klassen.

2 Imani har tävlat barfota i de två senaste starterna och det har gett en ruggig effekt. Näst senast stack han undan med 10,2/400 meter från ledningen och senast svepte han fältet på den sista långsidan från tredje par utvändigt och vann lätt via 11,8/700 meter. Det är anmält barfota på nytt och det ska vara bra chans till den tredje raka segern.

4 Black Alex galopperade dubbelt senast men i starterna före det har han varit bra. Från ett bra utgångsläge kan han ta karriärens tredje seger.

11 Joel di Quattro är det en härlig lunk i och han kommer med två raka vinster. De är dock tagna från ledningen och nu får han attackera bakifrån.

1 L.Q.Widde har fyra vinster på fyra starter och det mesta talar för att det blir femte raka här då uppgiften ser synnerligen lämplig ut. L.Q.Widde testade kort distans för första gången senast och vann på snygga 24,6 från spets efter ett jämnt tempo hela vägen. Jörgen Westholm lär använda sig av samma taktik på nytt.

3 Jokke Ålj mötte L.Q.Widde med liknande förutsättningar näst senast och var då tvåa men utan chans att utmana om segern. Vid halvraden från i tisdags blev Jokke Ålj femma och hade vunnit bara han hade fått fritt fram till slut. Helt klart första motbud om man garderar.

7 Mjölner Zorro vann massor av lopp i den tidigare regin Jan Roar Mjölneröd. Efter ett långt uppehåll har han nu gjort två starter i ny regi men utan framgång.

4 Nyby Black Money fick gå först i tredjespår under slutvarvet senast och höll starkt som trea bakom Gandalf Jaam och Jubel. Noterbart är att båda de hästarna vann lopp i starten efteråt. Från ett bra utgångsläge kan Nyby Black Money visa sig vara tuffast till slut.

2 Viktor Danoi spetsvann på ett positivt sätt före C.M.T.Queen Bee senast och tas på allvar på nytt.

12 Cracker Jack har visat bra takter på slutet och trots att han är tre år och har spår tolv kan han vinna här.

3 Bear Turbo sköt till vasst i skymundan efter en sen lucka senast. Nu har han för första gången på länge ett fint utgångsläge.

5 Leica Håleryd svarade ut Kadabra Bolets i spetskampen senast och såg in i det längsta ut att gå mot segern, men den sista biten åkte han dit mot Global Wonderful. Insatserna före det har också varit bra och Leica Håleryd står på högtur för att ta en ny seger.

8 Ethoca är kapabel och startsnabb och trots att han inte har startat sedan den 10 augusti ska han tas på allvar i det här loppet.

4 Andover Hudson kom inte in i loppet senast men gången före var han riktigt bra när han vann efter ett lopp i tredje par invändigt och attack på den sista långsidan. Noterbart är att han hade ett identiskt läge den gången som nu.

6 Simb Murdoch kunde ta en knapp seger mot Ivan B.R. senast efter att Missing Tooma galopperat bort vinsten på upploppet på Romme. Simb Murdoch är startsnabb och vi tror att Mattias Eriksson kan köra sig till ledningen här.

5 Ferrell gör jämna och bra insatser i start efter start. Senast testade man honom barfota runt men nu går man tillbaka till den ordinarie skobalansen enligt anmälan.

2 Balto d'Huon var chanslös mot vår tipsetta senast men är också snabb ut. För ett år sedan tog han tre raka på Solvalla exakt vid den här tiden och vissa hästar har en förmåga att komma i form en viss tid på året.

4 Global Bienvenue har inlett karriären på ett bra sätt och avgjorde snyggt, 12,3/700 meter, från tredje par utvändigt i den senaste starten. Trots att hon är en orutinerad treåring som möter äldre hästar får Global Bienvenue vår tipsetta i V65-finalen.

9 Ale' Pride Gar galopperade i regidebuten för Oskar Svanberg senast men visade hög klass hos Björn Goop vid några tillfällen.

Stora systemet (ovan strecket): 2x1x4x5x4x5 = 800 rader

Lilla systemet (halvfet stil): 1x1x4x2x3x3 = 72 rader.

Artikeltaggar

FärjestadstravetTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.