Spelrecension: Dark Pictures Anthology - Mysrysligheter som går vilse

Spel
PUBLICERAD:

Jag vill verkligen gilla The Dark Pictures Anthology mer än jag gör. Idén med en antologi av kortare skräckberättelser i spelform är alldeles utmärkt. Som ett Twilight Zone eller Tales from the Crypt för spelmediet. Och även om Man of Medan var en snustorr historia så har Little Hope klart mer potential. Det börjar även starkt, med ett mysterium som byggs upp på ett stämningsfullt sätt och en tät atmosfär som känns väldigt rätt så här i halloween-tider.

Berättelsen involverar en familj som dör i en brand, en häxprocess och en grupp studenter som efter en olycka strandas i den övergivna staden Little Hope. Trots en bra början så tappar utvecklarna fokus under Little Hopes andra hälft, när klumpigt regisserade monsterattacker avlöser varandra och det blir allt tydligare att de har svårt att knyta ihop trådarna på ett vettigt sätt. Det blir lite väl mycket utfyllnad, och det hela leder fram till ett ganska kasst slut som är för lätt att förutse, och för slappt gestaltat för att göra något avtryck.

För skräckälskaren som letar efter något atmosfäriskt att sätta tänderna i tillsammans med vänner så kan ändå Little Hope vara värt att testa. Det har en intressant multiplayerfunktion, och man får reda på mer av mysteriet beroende på hur man spelar det. Synd bara att berättelsen inte är stark nog för att vara värd att spela igenom flera gånger.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.