Hoppa till huvudinnehållet

Valetta tapper som tvåa

Publicerad:
Invändiga Valetta fick ge sig med knapp marginal mot Vichy Grif efter en tapper insats i V86-8.
Invändiga Valetta fick ge sig med knapp marginal mot Vichy Grif efter en tapper insats i V86-8. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Björn Goop-tränade Valetta har visat toppform den senaste tiden och under onsdagskvällen tog hon en mermakande andraplats i V86-8.

Efter ett intensivt regnande i Stockholm var det ingen lättsprungen bana som Solvalla bjöd på och Valetta svarade för en toppinsats som tvåa.

Från ett fjärdespår bakom startbilen tog hon ledningen och 500 meter öppnades på 09,8 och varvet på 10,7. Trots det hårda tempot ledde Valetta in i det längsta innan hon fick ge sig mot favoriten Vichy Grif. Valetta rekordsänkte till 11,2 över kort distans.

Magnus Jakobsson ersatte en sjuk André Eklundh på Åby och han gjorde det med framgång, då det blev andraplatser med Jaxon V.S. i avdelning ett och med Joule V.S. i avdelning tre på V86.

På Åby var det Peter Untersteiner som dominerade. Han vann den första avdelningen som tränare genom Radio Gaagaa och sedan fyllde han på med två egna vinster.

Både Becker och Ready Tonight vann från ledningen. Det sistnämnda loppet var ett Breeders Course-lopp för treåringar med 125 000 kronor till vinnaren och Ready Tonight vann knappt före Beauty Wind.

Vann tvååringslopp

Innan V86-loppen på båda banorna blev det värmländska framgångar.

Magnus Jakobsson vann tvååringsloppet på Åby med Stefan P Pettersson-tränade Chantal Jet som vann lätt efter att hon fått ledningen gratis 800 meter från mål.

Jakobsson hade även en andraplats med egentränade Global Billboard som spurtade bra bakom överlägsne Maco.

Björn Goop tog en tränarseger när Carl Johan Jepson vann med Habit Silvio före Himalaya Sisu och Kristian Lindberg i lopp fyra.

Vi noterar även att Johanna Karlin-tränade Oopsy Daisy Baby avslutade rappt i skymundan som femma för Kristian Lindberg i lopp två.

Björn Goop vann lopp på Solvalla åt Timo Nurmos med Cavatappi, en bror till den fyrfaldige miljonären Orecchietti.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopCarl Johan JepsonJohanna KarlinKristian LindbergMagnus JakobssonPeter UntersteinerSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.