Replik: Förutsägbara floskler från Miljöpartiet

Publicerad:
De politiskt korrekta är noga med att förtiga de verkliga problemen, varav befolkningstillväxten är den främsta orsaken till migrantflödet, skriver Jaro Pleva. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi har inte sett någon motivering varför just vi ska ”ta ansvar” för all världens elände, som vi inte har orsakat. Men den spridda totalitära inställningen vill tvinga alla andra att handla så som diktatorn befaller, skriver Jaro Pleva.

Svar till Per-Inge Lidén (NWT 19/10).

Miljösekten MP utmärker sig genom en febrig aktivitet i sin strävan att förbättra världen, inga andra är så ”godhjärtade” som dessa världens frälsare. Dock är allt i Per-Inge Lidéns bidrag förutsägbart, politiskt korrekt och inget nytt. Samtidigt förstör Miljöpartiet med sin fanatism och inställning till sanningen mer än någon annan.

Lidéns bidrag den 19 oktober 2020 börjar med ett sådant exempel: ”Ungern, Tjeckien och Polen måste ta sitt ansvar och ta emot människor på flykt undan krig, förtryck och miljökatastrofer” är ett gammalt mantra. Vi har inte sett någon motivering varför just vi ska ”ta ansvar” för all världens elände, som vi inte har orsakat. Men den spridda totalitära inställningen vill tvinga alla andra att handla så som diktatorn befaller.

I vilket av migranternas ursprungsland härjar i dag krig? Enligt min information kommer migranterna främst till Tyskland och Sverige enbart för att utnyttja de generösa bidrag från den rikedom, som de strävsamma folken skapat under lång tid. Alltså rör det sig om ekonomiska migranter och Lidéns påstående är osant.

Så skriver du en debattartikel

Inte ett ord nämner han om de problem migrationen skapat för landet, om växande brottslighet och hur denna borde bemötas, ingen djupare insikt om nutiden och desto mindre om framtiden. Lidéns bidrag är helt förutsägbara så ingen behöver läsa dem, pro-migration, pro-islamism, pro-EU, pro-socialism, pro-totalitet.

De politiskt korrekta är noga med att förtiga de verkliga problemen, varav befolkningstillväxten är den främsta orsaken till migrantflödet. De ska enbart förverkliga sin frälsningsagenda och skryta inför världen med Potemkin-kulissen ”humanitär stormakt”. Är det inte på tiden att fasaden rivs och vi börjar upptäcka tomheten och förljugenheten bakom den?

Jag håller tummen för Tjeckien, Ungern och Polen att de lyckas försvara sina gränser, ordning, säkerhet och kultur, till skillnad från övriga västeuropeiska länder som inte vill inse att de förstör det de har byggt upp under lång tid.

Jaro Pleva

Hagfors

Artikeltaggar

DebattMigrationMiljöpartietPolenTjeckienUngern

Läs vidare