Övergrepp av parkeringsvakt och polismyndighet

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är missnöjd över en parkeringsbot.
Foto: Berit Roald
Den 7 december 2019 parkerade jag i centrala Karlstad med min bil.

Jag gick till biljettautomaten och löste parkeringsbiljett å vanligt sätt och erhöll ett kvitto på betalningen och parkeringsbiljett.

Jag placerade parkeringsbiljetten i framrutan väl synlig för parkeringsvakterna,

Jag avvek sedan cirka 45 minuter på ett ärende med goda vänner, och återkom 25 minuter innan parkeringstiden gått ut.

Jag blev då minst sagt förvånad då jag på min vindruta hade en gul parkeringsbot med inbetalningsbesked med 400 kr att betala.

Jag kontrollerade då jag hade gjort allt rätt vilket jag hade och försökte då ringa polismyndigheten utan att komma fram till någon att prata med.

De hänvisade till Karlstads kommun.

Vid tillfället så droppade det lite regn men min p-avgiftslapp var väl synlig i rutan.

Vad göra: Jo jag måste betala inom åtta dagar, vilket jag gjorde och jag bestred parkeringsboten skriftligt till polisen, detta strax före jul.

I september 2020 fick jag så brev från polismyndigheten att de vidhöll boten, och det svar jag fick från parkeringsvakten med visst tjänstenummer är att han gjort enligt skolboken. Det vill säga kollat rutan och kollat den inloggning som många använder sig av.

Det är bara det att parkeringsvakten aldrig kontrollerat min vindruta utan enbart kontrollerat inloggningen, då det är enkelt och innebär att han inte behöver anstränga sig och titta efter i bilen.

Jag har nu överklagat ärendet till Värmlands tingsrätt och kommer att visa upp fotobevis som visar den gula boten och parkeringsavgiften inom parkeringstiden för tingsrötten och på så sätt hoppas på att jag skall få rätt i ett rättsövergrepp som jag är övertygad om flera är utsatta för. Jag kräver dessutom fotobevis utvisande att min vindruta skulle sakna biljett när boten gavs.

Betalar alltid parkeringsavgifter

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.