Övergivna Dalaförfattare ansluter till värmländsk förening

Publicerad:
Författare i Dalarna som blivit föreningslösa har nu sökt sig till Värmländska författarsällskapet. Foto: TT

Dalarnas författarförbund har lagts ner - nu har flera av de ofrivilligt föreningslösa medlemmarna sökt sig till Värmländska författarsällskapet.

Nu i höst togs beslutet att lägga ner författarförbundet i Dalarna, en förening som funnits i 59 år och bildades av namnkunniga författare som Verner Aspenström. Styrelsen kände motvind och till det sista, avgörande årsmötet kom endast en medlem utöver styrelsen.

Beslutet har blivit omdiskuterat - bland annat skriver två medlemmar i en insändare i Dalarnas tidningar att många i föreningen är i riskgrupp och att styrelsen borde väntat ut corona innan en eventuell nedläggningsprocess drogs igång.

Några av medlemmarna har nu sökt sig vidare - över gränsen till Värmland. Här välkomnas de som medlemmar i Värmländska författarsällskapet, VFS. Man måste heller inte vara värmlänning för att få vara med där:

– Det är med stor glädje VFS välkomnar även tidigare medlemmar i DFF, liksom andra som tycker om att skriva, att söka sig till vår förening och verksamhet, skriver VFS ordförande och vice ordförande i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

Dalarnas länFöreningslivFörfattareKarlstadLitteraturVärmlands länVärmländska författarsällskapet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare